Završili devetomjesečni radovi na popravljanju klizišta terena kod crkve Sv. Roka u Jesenicama

radovi na cestiOvih dana su konačno završili devetomjesečni radovi na popravljanju klizišta terena kod crkve Sv. Roka u Jesenicama i djelomičnog popravka ceste do Kruga i Zeljovića, pa će sada brojni mještani Gornjih Jesenica donekle odahnuti. Proteklih devet mjeseci za pristup svojim starim kućama. maslinicima i vonogradima koristili su neadekvatnu cestu preko Krila. Podsjetimo se, zbog klizanja terena od oko pola metra, kod crkve Sv. Roka u Jesenicama Županijska uprava za ceste i Općina Dugi Rat dogovorili su zaštititi cestu i kuće pored ceste. Početne radove, u rujnu i listopadu prošle godine izvela je firma "Kosjenac" na način da su ubrizgavali zid ispod ceste od betonsko-čeličnih cijevi u dubinu od 6 metara, a na razmaku i od pola metra. Radove je nastavio ŽUC, odnosno završne radove na sanaciji klizišta ispred crkve i popravak ispuha i sanacija asfaltnog kolnika. Radovi su nastavljeni popravkom i saniranjem nerazvrstanih ceste od Crkve Sv. Roka u Jesenicama do Kruga i Zeljovića, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i Općinom Dugi Rat ...

JESENICE

Završili devetomjesečni radovi na popravljanju klizišta terena kod crkve Sv. Roka u Jesenicama

Piše: Davor Grgat

Za nerazvrstane ceste od crkve do sela Krug i Zeljovića zatraženo je od Županije, prema kazivanju načelnika Jerka Roglića, da ih izmjenom Županijskog prostornog plana kategorizira kao nerazvrstane ceste pod lokalnom upravom, čime bi se omogućila uz pomoć Županije detaljnija rekonstrukcija navedenih cesta.

radovi na cesti

Turisti koji ljeti borave i posjećuju staro selo Jesenice ovom cestom su iz godine u godinu sve brojniji, te je time potreba za uređenje ovih cesta sve veća i opravdanija.

Naravno, najzadovoljniji su naši sumještani koji su za pristup svojoj djedovini na području Gornjih Jesenica, Zeljovića i Kruga sve ovo vrijeme koristili neadekvatnu cestu, put preko Krila, koji se nadaju da su radovi izvedeni dobro i da neće imati ovakvih problema duže vrijeme.

radovi na cesti

Povezani članci

Who's Online

We have 828 guests and no members online