Nacionalni i međunarodni natječaji za udruge i organizacije

natječajiZa nekoliko nacionalnih i međunarodnih natječaja na kojima mogu sudjelovati udruge, organizacije, tvrtke ili pojedinci, koji su raspisani krajem prošle ili početkom ove godine, ostalo je tek nekoliko dana do roka za prijavu pa u nastavku članka saznajte više o kojim se natječajima radi ...


ZA BRATIMLJENJE, INOVACIJE I KONFERENCIJE

Izvor: Kastela.org, rera.hr

Vlada RH i Ured za udruge donatori su sredstava namijenjenih po javnom natječaju za projekte organizacije civilnog društva unutar programa Europa za građane.

Korisnici ovih sredstava mogu biti organizacije civilnog društva, a dodijeljivat će se za projekte konferencija, seminara, radionica, sastanaka, za društveno kulturne aktivnosti i slično te za projekte proizvodnje i realizacije izrade publikacija, internetskih stranica, TV i radio emisija, provođenje anketa, studija, analiza i slično. Rok za prijavu na ovaj natječaj je 1. veljače 2011. godine.

natječaji i suradnja

Donatori natječaja za projekte suradnje i bratimljenja gradova unutar programa Europa za građane, također su Vlada RH i Ured za udruge, a sredstva iz ovog natječaja su namijenjena lokalnoj vlasti i organizacijama za tematske konferencije i radionice u kojima sudjeluju gradovi iz najmanje 4 zemlje i to iz Europske unije, Hrvatske, Makedonije ili Albanije.

Između njih najmanje dva grada moraju biti povezana sporazumom o bratimljenju ili to pripremaju. Važno je da projekti koji sudjeluju u natječaju okupljaju građane i skupine građana bratimljenih gradova te da sadrže elemente razvoja snažnog i osobnog odnosa među građanima. I ovom natječaju rok istječe prvog dana veljače.

natječaji EU Tek nekoliko dana ostalo je i za sudjelovanje u javnom pozivu za sredstva čiji je donator Radna skupina za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o Holokaustu (Task Force for International Co-operation on Holocaust Education, Remembrance an Research – ITF).

Sredstva su namijenjena, između ostalog, za povećanje uključivanja vlasti u kreiranje programa i infrastrukture koji će se usredotočiti na poboljšavanje svijesti o holokaustu i pridonijeti borbi protiv antisemitizma i ksenofobije.

  Društvo inovatora Split DIATUS objavilo je svoj 24. javni natječaj za najbolju inovaciju Dalmacije na kojem mogu sudjelovati fizičke i pravne osobe s područja Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Šibensko-kninske i Dubrovačko neretvanske županije.

Ovim natječajem želi se poticati inovatorstvo, a u dosadašnjim natječajima sudjelovalo je preko 700 inovatora te su mnogobrojne inovacije komercijalizirane i našle su uporabu u svakodnevnom životu.

O svim natječajima, uvjetima i adresama na koje treba uputiti dokumentaciju više možete vidjeti na stranicama Agencije za razvoj Splitsko - dalmarinske županije  http://www.rera.hr

Povezani članci

Who's Online

We have 165 guests and no members online