Natječaj za dodjelu potpora manifestacijama koje pridonose turističkoj ponudi

soparnik u dugom ratuHrvatska turistička zajednica (HTZ) i ove godine, do 9. ožujka, provodi natječaje za dodjelu 1,5 milijuna kuna potpora za različite manifestacije koje pridonose turističkoj ponudi te za dodjelu 1,25 milijuna kuna potpora za kulturno-turističke inicijative. Dodjela tih potpora, čiji su iznosi isti kao i prošle godine, temelji se na HTZ-ovom Programu rada za ovu godinu, a zajednički cilj je financijski poduprijeti određeni broj zabavnih, sportskih, tradicijskih/etno i ostalih manifestacija te inicijativa koje doprinose kvaliteti i sadržajnosti turističkih proizvoda u samim destinacijama i općenito hrvatske ponude. Na natječaj za dodjelu potpora za manifestacije kandidature se podnose županijskim turističkim zajednicama koje će ih nakon selekcije, najkasnije do 23. ožujka, na izbor proslijediti Glavnom uredu HTZ-a ...

AJMO DUGORAČANI, OMIŠANI, PRIJAVITE SVOJE MANIFESTACIJE...

HTZ objavila natječaje za dodjelu potpora manifestacijama koje pridonose turističkoj ponudi

Izvor: Hina

Slična je procedura i za dodjelu potpora za kulturno-turističke inicijative, pri čemu iz HTZ-a napominju da se kandidature s nepotpunom dokumentacijom, kao i one dostavljene direktno u Glavni ured HTZ-a neće razmatrati.
 


SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
ŽUPAN SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

objavljuje

JAVNI POZIV

udrugama građana i turističkim zajednicama Splitsko-dalmatinske županije na podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz Programa potpore turističkim manifestacijama i udrugama

I. Programom se odobravaju sredstva za poticanje i sufinanciranje turističkih manifestacija i udruga koje promoviraju razvoj turizma u cilju obogaćivanja i poboljšanja turističke ponude.

II. Sredstva se mogu koristiti za provedbu slijedećih aktivnosti:

1.) sufinanciranje održavanja manifestacije (troškovi glazbenika, troškovi tehnike, troškovi promocije manifestacije, troškovi učesnika u manifestaciji, ostali troškovi);

2.) sufinanciranje udruge( troškovi provođenja određenog projekta);

3.) izrada promotivnih brošura i promocija manifestacije(udruge) na internetu;

4.) druge potrebe u funkciji održavanja manifestacije, odnosno projekta udruge.

III. Potrebna dokumentacija :

1. popunjen obrazac MS/1
2. dokaz o pravnom statusu podnositelja zahtjeva ( osim TZ)
3. potvrda nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga organizatora prema državi.

IV. Zahtjev se podnosi Povjerenstvu za provedbu Programa potpore turističkim manifestacijama i udrugama preporučenom pošiljkom na adresu: Domovinskog rata 2, 21000 Split ili se predaje neposredno na protokol Splitsko-dalmatinske županije( prizemlje), Domovinskog rata 2, Split.

V. Javni poziv je otvoren 30 dana od dana objave u javnom glasilu.

VI. Obrazac zahtjeva MS/1 može se preuzeti u Upravnom odjelu za pomorstvo i turizam, Domovinskog rata 2, prizemlje soba br. 5 ili 13, svakim radnim danom u vremenu od 8 do 13 sati ili na Internet stranici www.dalmacija.hr.

VII. Nepotpune prijave i one koje stignu izvan zadanog roka, neće se ni uzimati u obzir.

VIII. Tijekom postupka za odobravanje sredstava Povjerenstvo može tražiti dodatne dokaze o ispunjavanju kriterija temeljem kojih se vrši izbor.

O rezultatu izbora svi natjecatelji će biti pismeno obaviješteni u primjerenom roku.

Povezani članci

Who's Online

We have 312 guests and no members online