RK HD: I oslabljeni do bodova u Đakovu

Rukometaši u VukovaruRK ĐAKOVO – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  33:34 (15:20). Utakmica protiv gostiju iz Dugoga Rata krenula je čudnim tijekom – prvih deset šuteva gostiju završilo je u mreži Đakova. Gosti su poveli 10:6, da bi sredinom prvoga dijela Đakovački rukometaši izjednačili na 12:12, ponajprije raspoloženome desnom krilu Išaegiju koji je postigao četiri gola. I tada su opet stali! Raspoloženi Stipičić (14 golova!), Kamber i Plazibat doveli su momčad Hrvatskog dragovoljca do vodstva u prvom poluvremenu od 20:15. Đakovčani su jednostavno igrali slabo u obrani, golmani Frizon i Petrović ništa nisu obranili i to su glavni uzroci nepovoljnog rezultata u prvih pola sata igre ...

RUKOMET (M)

1.HRL
12.kolo, 04.12.2010.
Đakovo, gradska nastavno sportska dvorana

RK ĐAKOVO – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  33:34 (15:20)

RK HD

Izvor: Radio Đakovo
Foto: Joško Čizmić, arhiva RKHD.hr

I u nastavku susreta bila je ista slika na terenu. Domaći iz najpovoljnijih prilika ne zabijaju, rukometnim rječnikom, razbranili su odličnoga vratara gostiju Bušića, ponestalo je suvislih akcija u napadu (gdje se osjetilo neigranje kapetana Tomislava Bošnjaka – nalazi se u Švedskoj, op. a.) i sve je mirišilo na novi domaći poraz.

Marin Stipčćić
arhivska foto

Međutim, u posljednih sedam minuta golman Mislav Petrović "skinuo" je nekoliko gostujućih udaraca i vratio Đakovčane u život. Golovima Drmića, Lubara i Punde domaći su uspjeli izdjednačiti na 33:33, ali gostujući igrač Marin Stipčević (strijelac 14 golova!) neometano šutira sa devet metara za vodstvo 34:33.

Đakovčani su u posljednjih 40-ak sekundi pokušali doći do izjednačenja, ali šut s krila mladoga Punde završio je pored vrata.

Dugoraćani su bučno proslavili pobjedu uz Dalmatinsku himnu: "Dalmatinac sam.." Moramo priznati, zasluženo!

Keđa
arhivska foto

Za RK Hrvatski dragovoljac igrali su:

Ivan Matešković, Josip Kamber 4, Mislav Plazibat 8, Marijo Vuković 2, Marko Perić 3, Ante Jakelić, Jure Klarić, Frane Pleić 1, Mirko Đonlić, Ivan Pleić 2, Ante Matić, Ante Bušić, Marin Stipičić 14, Miroslav Pivac 2.

Trener: Ante Plazibat
Sl.predstavnik: Joško Čizmić
Liječnik: Duško Ivanišević

RK HD
arhivska foto

Strijelci za RK Đakovo bili su:

Drmić 5, Tomislav Barberić 2, Lovrić 4, Boris Lubar 3, Duvnjak 5, Išasegi 4, Punda 10. Još su igrali: Frizon, Petrović, Poljičak, Jozipović, Ivan Barberić, Tot, Josipović, Kapular, Pahanić.
Trener: Perica Tadić.


VIDEO ZAPISI

Pogledaj filmićPogledaj filmić


Pobjedu su Dugoraćani proslavili u društvu svojih slavonskih prijatelja iz Ivankova. Bila je to, sudeći po fotografijama, fešta za pamćenje ...

rukometna fešta u Slavoniji
rukometna fešta u Slavoniji
rukometna fešta u Slavoniji
rukometna fešta u Slavoniji


Jutro poslije neprospavane noći dugoratski rukometaši su s slavonskim prijateljima posjetili Vukovar i poklonili se pred žrtvama na Ovčari.

rukometaši na Ovčari

rukometaši na Ovčari

rukometaši na Ovčari

rukometaši na Ovčari
rukometaši na Ovčari

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online