Oris stvarnosti

stabloObljetnica osnivanja Hajduka još je jednom pokazala koliko su Hrvati skloni proslavama i majstori spektakla. Unatoč ekonomskoj krizi (pogotovo u Dalmaciji) i velikoj nezaposlenosti, hajdukovci su smogli snage i sredstava za organizaciju nezaboravnog događaja. No, nije to slučaj samo u sportu. Šteta što tu silnu energiju i zalaganje ne usmjerimo i u neke druge, a ne samo organizacijske projekte, recimo, gospodarske ili ekološke. Zanima me koliko bi hajdukovaca ili dinamovaca sudjelovalo u ekološkoj akciji čišćenja Marijana ili Sljemena. Ili u volonterskoj akciji gradnje veteranskog doma za beskućnike, branitelje,...


KAD SE HRVATSKE RUKE SLOŽE..

Oris stvarnosti

Piše: Žarko Delač / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Takvim poletom pristupili smo i organizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva koje je bilo neusporedivo kvalitetnije nego nedavno održano u Švedskoj. Slično je sa Snježnom kraljicom, Svjetskim prvenstvom u vaterpolu, Svjetskim vojnim igrama...

No, nije to slučaj samo u sportu. Političke konferencije i okrugli stolovi, turističke manifestacije i vjerski događaji moraju biti ogledalo naše gostoljubivosti i domaćinstva. Kao da imamo neodoljivu potrebu dokazivati svijetu kako smo u svemu najbolji, da kod nas nema krize i uštede na svakom koraku.

Šteta što tu silnu energiju i zalaganje ne usmjerimo i u neke druge, a ne samo organizacijske projekte, recimo, gospodarske ili ekološke.

Zanima me koliko bi hajdukovaca ili dinamovaca sudjelovalo u ekološkoj akciji čišćenja Marijana ili Sljemena. Ili u volonterskoj akciji gradnje veteranskog doma za beskućnike, branitelje iz Domovinskog rata. Sigurno puno manje nego što je Bad Blue Boysa bilo u Sesvetama u dogovorenoj tučnjavi!

Gdje su vremena iz početka devedesetih kada smo svi disali kao jedno i imali samo jedan cilj i viziju, stvoriti Hrvatsku državu?!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 260 guests and no members online