Dalmacija trails: Maraton grebenima srednje Dalmacije

Zaljubljenici u trail i treking, sve masovniji sport koji privlači i profesionalne sportaše, rekreativce te cijele obitelji, iduće godine dobit ce jedinstvenu utrku koja će povezati cijelu Dalmaciju, odnosno najatraktivnije dijelove njezine obale i zaleđa. Organizatori utrka, medu kojima su Planinarsko-ekološka udruga “Gata”, Udruga “Jesenice”, Planinarsko društvo “Imber”, Turistička zajednica grada Omiša, splitski Trail i treking klub “Strka” udružili su snage i povezali se kroz novu udrugu "Dalmacija trails" kako bi stvorili veliku utrku međunarodnog značenja, sličnu poznatoj manifestaciji “100 milja Istre”. Prvi “Dalmacija Ultra Trail” održat će se od 21. do 23. listopada 2016., s četiri dužinske kategorije: oko 160 kilometara, 100 kilometara, 60 kilometara i 20 kilometara. Start i cilj najduže kategorije i cilj svih ostalih bio bi u Omišu, staza od 100 kilometara krenula bi iz Solina, Kaštela ili s Klisa, ona od 60 kilometara iz Makarske, Baške Vode ili Brela, a najkraća iz Dugog Rata..

DALMACIJA TRAILS

Maraton grebenima srednje Dalmacije

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Riječ je o društvima koja imaju iskustva u ovoj outdoor ponudi poput organizacije događaja “Mosor Grebbening”, “Jesenice Treking”, “Imbertrek”, “Biokovo Vertikala” i “Vela Strka”, kao i trail lige na Marjanu.

- Prvi “Dalmacija Ultra Trail” održat će se od 21. do 23. listopada iduće godine, s četiri dužinske kategorije: oko 160 kilometara, 100 kilometara, 60 kilometara i 20 kilometara. Start i cilj najduže kategorije i cilj svih ostalih bio bi u Omišu, staza od 100 kilometara krenula bi iz Solina, Kaštela ili s Klisa, ona od 60 kilometara iz Makarske, Baške Vode ili Brela, a najkraća iz Dugog Rata.

Sudionici utrke proći će kroz mnoge srednjo-dalmatinske gradove i općine poput Omiša, Dugog Rata, Podstrane, Splita, Solina, Kaštela, Klisa, Zadvarja, Baške Vode, Brela i planinama Kozjakom, Mosorom, Biokovom i omiškom Dinarom - kazao je Marko Herman iz splitske “Strke”.

Maraton grebenima srednje Dalmacije

Herman je jedan od organizatora programa koji je s prijateljima tijekom proteklih mjeseci trasirao buduće staze, tražio sponzore i animirao lokalne vlasti koje bi se uključile u događanje koje promovira Dalmaciju kao regiju idealnu za takvu vrstu aktivnosti i turizma, a uostalom, može poboljšati i turističku ponudu u posezoni.

- Cilj je da utrka bude prepoznatljiva u cijeloj Europi i da privučemo od 800 do tisuću natjecatelja u svim kategorijama. Utrka bi donosila i kvalifikacijske bodove za najjpoznatiju svjetsku utrku “Ultra Trail du Mont Blanc” - najavljuju marljivi organizatori.

Povezani članci

Who's Online

We have 261 guests and no members online