Adio šjor Branko

Umro je šjor Branko Šegović. Cijelog života posvećen plesu, plesao je uvijek i svugdje, sve do nedavno, sve dok nemilosrdno vrijeme nije sustiglo čak i njega, vječnog vitalnog mladića.
Svojim koreografijama, ponajprije Starim splitskim plesovima i Vrličkim kolom, ali i Banatskim momačkim nadigravanjem te Plesovima sjeverne Hrvatske, svojim neprocjenjivim nematerijalnim blagom koje "Jedinstvu", "Dalmaciji" i Hrvatskoj ostavlja u dotu, ostavlja neizbrisiv trag zbog čega će njegovo ime živjeti vječno među velikanima hrvatskog folklora, iako je sam uvijek znao reći da je folklor našao njega, a ne obratno i da je imao sreću roditi se u tako običajno raznolikom i bogatom podneblju.
Ako je i bio netko tko nije čuo za njega, 1979. godine jest sigurno kada mu je ukazana čast biti koreografom svečanosti otvaranja Mediteranskih igara.
Gaćane je učio tri godine, ali ostavio je neizbrisiv trag i sigurno je da je bio ponosan kad je vidio gdje nas je sve folklor odveo i kako se prema njemu odnosimo. Hvala mu za sve koreografije, za sve vrijeme uloženo u čuvanje baštine, za svu pomoć koju nam je velikodušno dao.
Adio šjor Branko, i hvala na svemu.

ADIO ŠJOR BRANKO

Piše: KUU "Mosor" Gata

Adio šjor Branko

Povezani članci

Who's Online

We have 211 guests and no members online