5. Mosor Grebbening: Golub nadmašio lanjski uspjeh!

Pobjednik Mosor Grebenninga Ante Pešić Golub, dugoraćki zet iz OmišaU organizaciji planinarsko-ekološke udruge "Gata" i kluba pustolovnih sportova "Stampedo" u subotu je održana utrka po Mosorskim vrletima - 5. Mosor Grebbening. Gotovo 250 natjecatelja prijavilo se u tri kategorije: ultra čija je dužina bila oko 45 kilometara, light oko 20 i jogging oko 13, inače nova kategorija uvedena kako bi privukla i obične šetače da se priključe ovoj zanimljivoj utrci u kojoj je trebalo proći zadani put trčeći ili, pak, hodajući. Dugoratski zet Ante Pešić Golub iz Omiša ponovio je lanjsku pobjedu u ultra kategoriji došavši prvi na cilj, ovaj put za izvanrednih 7.45 sati. Od cura je briljirala Nikolina Suštić iz Splita koja je rutu od 48 kilometara svladala za 9.28 sati ...


5. MOSOR GREBBENING

Umorni ste i dehidrirani, sa žuljevima, ali sve biste opet ponoviliVideo prilog IPerića

5. Mosor Grebbening

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Foto: Duje Klarić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Prvo mjesto u jogging kategoriji odnijela je Maja Mikelić, a od muškaraca Slavko Rakuljić i Ante Proso. Pobjednice u light kategoriji su Tea Đurek i Mirelja Ljevar, tj. Marko Orešković.

5. Mosor Grebbening

Prema pravilima utrke natjecatelji su morali imati sa sobom kompas, čeonu lampu, mobitel, komplet prve pomoći, astro foliju, zviždaljku, kartu i instrukcije za utrku, dok GPS nije dozvoljen.

5. Mosor Grebbening

Dragomir Čović Bili, jedan od organizatora iz Udruge "Gata" koji koordinira utrkom kazao je da je utrka osmišljena da prolazi kroz razne povijesne lokalitete, a pokriva Mosor, njegovo zaleđe i Poljičku republiku.

Treba napomenuti da su organizatori strogo naveli da se pazi svaka obrađena površina, inače u protivnom slijedi diskvalifikacija. A trekeri su i te kako pazili na sve detalje, noseći sa sobom i smeće. Treba čuvati ovu divnu prirodu guštajući u njoj, a to je i smisao treking utrka.

5. Mosor Grebbening

- Napišite da je ovo speed date u prirodi! Ima puno lipih cura, uspije se i upoznat neku - kroz smijeh će Jeseničanin Domagoj Bušić.

5. Mosor Grebbening

PROČITAJTE VIŠE ...


FOTO GALERIJA

5. Mosor Grebbening
5. Mosor Grebbening
5. Mosor Grebbening
5. Mosor Grebbening
Pobjednik Mosor Grebenninga Ante Pešić Golub, dugoraćki zet iz Omiša
Pobjednik i 5. Mosor Grebenninga - Ante Pešić Golub, dugoraćki zet iz Omiša!

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online