KUU "Mosor" Gata na smotri folklora u Muću

folkloraši iz KUU Mosor GataPosljednje gostovanje KUU "Mosor" Gata se dogodilo 9. srpnja, a glavni likovi priče su mladi članovi folklorne sekcije. Preko 25 mladih folkloraša je otišlo u Dalmatinsku zagoru, u Muć, željno novih uspjeha i iskustava. U pratnji je bila mnogobrojna ekipa na čelu koje je bila voditeljica Katarina Generalić koju ni bolno koljeno nije spriječilo da bude uz svoje uzdanice. Polaganim i sigurnim koracima je marširala ispred njih, a poslije je i zaplesala. Ukoliko je bilo potrebno, u pomoć su hitali Božidar Borovac, Biljana Borovac, Nikolina Radmilo, Dragomir Čović, Joško Radostić, Đeni Žuljević i vozač Ante Burazin. Gaćani su nastupali deseti po redu, a publike je bilo preko petsto ...


KUU "MOSOR" GATA NA SMOTRI FOLKLORA U MUĆU

Piše: Nikolina Radmilo / Gata.hr
Izvor: Gata.hr, Omis-info.com

Svoju podršku su došli dati i neki roditelji te prijatelji Udruge. Kako se snoćivalo, broj publike je opadao. Vjerujem da je razlog tomu bila niska temperatura.

Naše snage su nastupale s Gatskim kolom te je točka trajala oko četiri minute, rekla bi Kate – taman! Nastup je bio izvrstan i popraćen, dotad, neviđenim pljeskom, a nekim članovima se i ime izvikivalo (Lucija Žuljević).

Poslije dodijele priznanja, otišli smo pod šator na malu zakusku, a potom je uslijedio zabavni program gdje su naša djeca dala sebi oduška!

Plesalo se i guštalo sve do ponoći kada smo se uputili u poljičke krajeve.

Povezani članci

Who's Online

We have 154 guests and no members online