Kozjački Satarluk Evi i Sanjinu

Treće izdanje utrke Kozjački Satarluk, posljednje utrka Dalmatinske trail lige, održano je u subotu, 28. rujna, u organizaciji HPD Mosor i Općine Klis. Na lijepom i sunčanom danu 240 trkača je trčalo po Kozjaku i okolici. Najbolji su bili, i to uz rekorde staze u ženskoj i muškoj konkurenciji, Eva Tušar Suhadolc (4:44:35) i Sanjin Vučan (4:02:24!). O kojem je uspjehu riječ najbolje govri podatak da planinarsku turu od 34 km koju laici obično pređu u dva dana, najbolji pretrče od doručka do ručka. Na drugom mjestu našli su se Nikola Smolić i Ivana Vrvilo, a na trećem Nikola Jurić i Petra Kulić Domitrović.

Izvor: Dalmacija Danas

Srednja (25 km) i Velika staza namijenjene su iskusnim natjecateljima i rekreativcima. Srednja staza prolazi uzdužno cijeli Kozjak, dok Velika staza (34 km) uz Kozjak prolazi i preko planine Opor u Trogirskom zaleđu. Mala staza (10 km) namijenjena je šetačima, planinarima, rekreativcima i svima onima koji uživaju ili bi se željeli okušati u planinarenju i kretanju po planinskom terenu tipičnom za ovi kraj.

Greben Kozjaka iz daleka izgleda poput greda, ali kada se nađete na njemu, brzo postanete svjesni da se ne radi o ni malo pitomom terenu. Pogled s grebena je nagrada svakom trkaču ili planinaru koji se nađe na njemu, otkriva Split s cijelom okolicom i otocima. Kozjak skriva mnoštvo crkvica i povijesnih lokaliteta, što svjedoči da je brdo oduvijek privlačilo pažnju stanovništva, a posljednjih desetljeća i (avan)turista.

Povezani članci

Who's Online

We have 232 guests and no members online