Duje Lekšić Crv - prvak Imbertreka

Duje Lekšić CrvCrv je pobijedio, Miš je ostao u pozadini, a Golub nije ni nastupio. Požalio se na ozljedu, a priprema se i za skorašnji, 40 kilometara dugi, “Mosor Grebbening”, na kojemu je neprikosnoveni šampion. Planinarsku rutu 2. Imbertreka, utrke duge 25 kilometara, Duje Lekšić je pretrčao za 2 sata i 47 minuta, ostavivši drugoplasiranog Ivu Bašića i trećeplasiranog Antu Jovića, ali i sve ostale trekere, daleko iza sebe. Utrka se održava u sklopu Trećeg festivala planinarstva, a boduje se i za tek pokrenuti Proljetni treking kup, koji, uz “Imbertrek”, čine i “Jesenice treking” (12. travnja), te “Mosor Grebbening” (10. svibnja) ...

2. IMBERTREK

Duje Lekšić Crv - prvak Imbertreka

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Čuli ste za Goluba? Omišanina Antu Pešića, tvrdu kost iz Borka koji trčeći po kamenu i škrapama obara sve zakone fizike? Nedavno je na Pašmanu, na nadaleko poznatom škrapingu, slavio u konkurenciji tisuću trkača. A jučer se još jednom trebao suočiti s Dujom Lekšićem, znamenitim Crvom, te na “Imbertreku” napokon presjeći sve nedoumice oko najboljega dalmatinskog trekera današnjice.

Imbertrek


Uživali i rekreativci

Na lanjskom, premijernom izdanju utrke, koja je u omiškome kraju postala instant-hit, Golub i Crv zagrljeni su ušli u cilj, da bi u subotu, eto, Golub mladom kolegi i sugrađaninu prepustio pobjedničku lentu. I prije starta je, naime, bilo jasno kako pored Crva nitko od ostalih 56 natjecatelja i 28 natjecateljica neće imati šanse. I nisu imali.

Imbertrek

Planinarsku rutu, jer bilo bi je pretenciozno nazvati stazom, dugu 25 kilometara, Crv je pretrčao za 2 sata i 47 minuta, ostavivši drugoplasiranog Ivu Bašića i trećeplasiranog Antu Jovića, ali i sve ostale trekere, daleko iza sebe.

S obzirom na to da u obveznu trekersku opremu spadaju kompas, čeona lampa, mobitel, komplet prve pomoći, astrofolija, zviždaljka, zemljovid, te osobna i zdravstvena iskaznica, a da na osiguranju rade pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, ekipi iz Planinarskog društva “Imber” bilo je važno ne samo da organizacija uspije, nego i da svi trkači živi, zdravi i nezagubljeni stignu do cilja.

A isto je vrijedilo i za rekreativce koji su se okušali na desetkilometarskom džogiranju, odnosno šetnji i uživanju na čistome zraku.

ImbertrekDrugi “Imbertrek”, recimo i to, održao se u sklopu Trećeg festivala planinarstva, koji je u petak navečer svečano otvoren u Omišu, a boduje se i za tek pokrenuti Proljetni treking kup, koji, uz “Imbertrek”, čine i “Jesenice treking” (12. travnja), te “Mosor Grebbening” (10. svibnja).

Povezani članci

Who's Online

We have 135 guests and no members online