Kreću prijave za omiški Imbertrek

Omiško planinarsko društvo Imber poziva sve planinare, ljubitelje prirode, šetače, trekkere... na drugi Imbertrek, utrku omiškim brdima i kanjonom Cetine koji od ove godine ulazi u Festival planinarstva u Omišu, te novopokrenuti Proljetni treking kup. Imbertrek se održava u subotu, 22. ožujka, start i cilj je na Velikoj plaži u Omišu, a staza ide Poljičkom planinom, Omiškom Dinarom i kanjonom Cetine. Sudionici se mogu prijaviti u dvije kategorije - planinarsko-natjecateljsku (25 kilometara), te jogging-rekreativnu od 10 kilometara. Startnina za sudionike je 70, odnosno 50 kuna, ovisno o kategoriji, i pokriva troškove organizacije, majicu, kartu staze, kuhani obrok i DJ party ...

IMBERTREK

Kreću prijave za omiški Imbertrek

Izvor: PD Imber, splitski portal

Jogging staza je namijenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima a nalazi se na Poljičkoj planini. Orijentacija je jednostavna, staza je polukružna i većim dijelom označena planinarskim markacijama a dio koji nije označen je makadamski i seoski put tako da se laganom šetnjom prođe za 3 sata.

Imbertrek

Planinarska staza je namijenjena iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi ispod grebena Omiške Dinare, penje se na raskršće poviše Podašpilja, spušta na rijeku Cetinu, podiže se u Kučiće i Svinišće te ponovo na Omišku Dinaru (sv. Vid), vrhom grebena dolazi do planinarske kuće te planinarskim putem spušta u Omiš.

Detaljne informacije mogu se naći na stranici PD Imber.

Povezani članci

Who's Online

We have 135 guests and no members online