Omiš - Hrvace 1:0

Jure ŽilićOMIŠ – HRVACE 1:0. Do prve domaće pobjede u ovom dijelu prvenstva nogometaši Omiša došli su nošeni pjesmom navijača, koja sigurno nije bila mila gostujućem treneru Dragi Čeliću. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri s obje strane, no šanse koje su se ukazale nisu urodile plodom. Prvi su zaprijetili domaći, u osmoj  minuti Žilić je dodao Vučemilu koji je pucao s 20-tak metara, no Kulić je obranio. U 28. prilika za goste, Velemirović je šutirao izvan 16-erca, ali je lopta otišla pored grede. Minutu kasnije isti je igrač, greškom protivničke obrane, stigao u opasnu poziciju, iz koje je i uputio udarac, međutim Baučić je sigurnom intervencijom otklonio opasnost ...

OMIŠ

Napokon pobjeda

Omiš - Hrvace 1:0

Piše: Ivan Vulić / Sportske Novosti
Izvor: Sportske Novosti


Samo nekoliko minuta kasnije gosti su opet bili u odličnoj prigodi, Stipić je opasno utrčao s loptom u kazneni prostor, šutirao, ali Baučić je još jednom sačuvao svoja vrata. U 42. minuti Žilić je centrirao iz slobodnog udarca, Radić je pokušao glavom, no lopta je završila malo preko gola.

U nastavku su domaći bili opasniji, podigli su tempo igre i pokazali da više žele pobjedu. U 56. minuti Pivčevićev udarac, iz gužve nakon kornera, zaustavljen je na gol-crti, a minutu kasnije Špaletin udarac obranio je Kulić.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 61. minuti, Koštić je odlično ubacio u protivnički peterac gdje je do lopte došao Marko Vrkić i spretno je poslao u mrežu za 1:0 i slavlje na tribinama.

Do kraja utakmice nije bilo većih opasnosti što je pogodovalo domaćinima da dođu do tri vrijedna boda.

Za Omiš su nastupili: Baučić, Kuvačić (od 36. Bandov), Bartulović (od 69 Tokić), Radić (od 79. Bilić), Pivčević, Špaleta, Vrkić, Koštić, Vučemil, Žilić, Ljuba

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and no members online