Omišanka pod zadarskim koševima

Sanja Rogošić{jathumbnailoff}Dobri duh kluba. Tiha i mirna djevojka, ona koju igračice najprije i najradije počesto ističu kao uzor i primjer drugima. Marna i radišna, talentirana i pametna Omišanka. Lijepa i draga. U jednom, Sanja. Prezimenom Rogošić, krilni centar u redovima ŽKK Zadar. I, neslužbeno, na treninzima i utakmicama u igri i na klupi prva pomoćnica tandema trenera. Mlada košarkašica potekla je u redovima trećih u RH, ekipi Omiš Studenca  ...

KOŠARKA

Sanja Rogošić među najiskusnijim je igračicama u ŽKK Zadar

Piše: Pero Livajić / Zadarski regional
Izvor: Zadarski regional


- Ma, ne mislim zaista o sebi baš tako, kako ste mi tu nadjenuli epiteta. Posve sam obična cura i košarkašica - pobunila se u hipu skromna i samozatajna basketašica.

Mlada, tek 24- godišnjakinja, trenutno prednjači iskustvom unutar sastava. U plavo- bijelom dresu upravo joj je istekla peta natjecateljska sezona. Manje-više, uspješna. I pored uobičajenih turbulencija…

Sanja i košarkašice Zadra


Uspješna klupska sezona

- Moramo biti itekako zadovoljne plasmanom na kraju prvenstva. Na startu smo lige znali da nas čeka žestoka borba za zadržavanje elitnog statusa.

Tada smo tužno zbrajali brojne odlaske, najprije Maja Ledenko, onda Lucija Štrmelj i Iva Grbas. Na posljetku je neposredno uoči Lige za ostanak i Ina Marin otišla. Na sreću, došlo je iz nižih uzrasta nekolicina nadarenih juniorki, popunile su kadar i potvrdile izniman potencijal.

Pokazalo se da baš one mogu nositi ekipu u nekim presudnim utakmicama, i to je po meni, uz osiguran daljnji nastup u A1, uistinu najveći naš sezonski dobitak- ističe broj 15 u Zadarskim redovima.

Nakon odlaska Ive Borović, pa potom i Ane Vrsaljko, Sanja Rogošić drugu godinu  zaredom nosila je i traku kapetanice sastava. Neizostavne fakultetske obaveze djelom su je tijekom prvenstva odvojile iz ekipe, na vlastitu inicijativu vrpcu vođe na parketu prepustila je Antoniji Erslan.

- Nema razlika među nama. Najbolje smo prijateljice, družimo se, izlazimo gotovo sve skupa. Prava smo klapa, tu su se nama starijima sada pridružile i ove mlađe, baš smo kao jedan…

Sanja i košarkašice Zadra


U selekciji sveučilišta


Rogošić je primjerena studentica kulture i turizma, preostala su joj tri ispita i diploma. Uz to što redovito obavlja dužnosti vezane uz knjigu i upisani kolegij, u izvannastavnim aktivnostima standardan je član ženske košarkaške reprezentacije Zadarskog sveučilišta.

- Tu smo također prilično dobra ekipa. Igramo utakmice sa selekcijama drugih sveučilišnih centara, a prošli mjesec smo se vratile iz Pečuha, gdje smo osvojile treće mjesto, iza Maribora i ekipe domaćina,  na 1. Alpe- Adria studentskom turniru košarkašica.  


Dijete Omiš-Studenca

Mlada košarkašica potekla je u redovima trećih u RH, ekipi Omiš Studenca.

- Tamo sam rođena, u pogon kluba uključila sam se odmah u prvom osnovne i igrala u svim nižim dobnim kategorijama. I tu puno toga naučila. Kadrovski i financijski su trenutno u samom vrhu kod nas.

Bih li se vratila? Obožavam Omiš, ali ne napuštam Zadar. Buduća trenerica? Ne znam, nisam o tome pozivu razmišljala, prvo da završim svoj faks


Nadarena ekipa

Prekaljena igračica rado ističe dobru sezonsku predstavu mladih klupskih nada.

- I ranije smo znali da se radi o odličnoj generaciji, ali su nas sve zajedno ipak ugodno iznenadile nastupom na ligaškim utakmicama.

Ulazile su u susrete bez respekta, kao da su prvoligašicama godinama, a ne tek došle iz juniorskog i kadetskog pogona.
Ne bih nikoga izdvajala, talentirana je kompletna ekipa. Blažević, Sikirić, Popović su na popisu izbornika.