Nogomet: Omiš - Jadran LP 1:1

U Omišu se odigrala otvorena i dopadljiva utakmica ravnopravnih protivnika u kojoj nije manjkalo uzbuđenja. Nogometaši Omiša krenuli su odlučno po pobjedu koja im jedino može pomoći u bijegu sa začelja, stvorili nekoliko poluprilika – Jure Žilić iz slobodnog udarca, udarac Stipe Rogošića s ruba šesnaesterca, no sve bez veće opasnosti po gol Pločana. Vrlo dobri gosti uspješno su odoljevali napadima domaćina i razvijali kroz sredinu svoje brze napade prema Bošku Baučiću, opet bez izglednijih prilika za pogodak. No tako nije mislio Frane Jerković koji je u 32. minuti ispratio do kraja jednu dubinsku loptu za koju su svi mislili da će završtiti u posjedu vratara Baučića. Na nesreću za Omiš, spretni pločanski golgeter, nakon ne baš uspjele Baučićeve intervencije, uspio ju je uputiti prema nebranjenoj mreži za vodstvo gostiju ...

III HNL - JUG
22. kolo

Omiš, 20. ožujka 2010.
Stadion "Anđelko Marušić – Ferata" Gledatelja 150.

Sudac: Boris Erceg (Pristeg) – 6,5
Strijelci: 1:0 Frane Jerković u 32. min, 1:1 Marin Knezović u 70 min.
Najbolji igrač: Goran Stipković (Jadran LP)


NK OMIŠ – NK JADRAN LP 1:1
(0:1)


NK OMIŠ

Baučić (6,5), Knezović (6,5), Tomić (6,5), Delić (5,5) (od 46. Plešnar 6,5), Šiša (6) (od 72. Jurčević 6), Biuk (6,5), Škarica (6) (od 46. Šarić 6,5), Žilić (6,5), Rogošić (6), Škaričić (6), Pivčević (6)
Trener: Slobodan Škorić


NK JADRAN LP

Stipković (7), Dominiković (6,5), Parmač (6,5), Dabić (6,5), Nikolac (6,5), Jerković (7), Majić (6,5), Dulaj (6,5), Cvijanović (6,5) (od 89. Pear - ), Barbir (6,5), Glasnović (6,5) (od 85. Žderić -)
Trener: Siniša Spremo


Piše: Mladen Banović

omiš utakmicaU nastavku bilježimo inicijativu Omiša i odličan udarac Žilića koji je Goran Stipković jedva skrenuo u korner, te odlični prigodu Nikole Tomića u petercu protivnika koju je iznimnim refleksom obranio vratar Jadrana. Odličnu priliku na drugoj strani imao je Glasnović odlično proigran od Jerkovića, no njegov udarac je bio neprecizan.

Omiš pritišće a u 70. minuti napokon i uspjeva zjednačiti rezultat. U gužvi nakon kornera Ivan Šarić je bio najspretniji, odapeo je prizeman udarac i lopta je kroz šumu igrača krenula prema golu gdje ju je ugurao Marin Knezović.

goolOmiš je nastavio s pritiskom. Bilježimo i lijepe "škarice" Josipa Plešnara, loptu je na crti pokupio Stipković. Nakon dobrog proigravanja Škaričića, Šarić je u u petercu zapucao preko gola priliku za prokret.

U posljednjim trenutcima utakmice Andres Žderić nije realizirao kontru 3 na 1, Baučić mu je pred petercem ukrotio udarac, dok je na drugoj strani usamljeni Jerković širio ruke u nevjerici.

Opet nerješeno.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 180 guests and no members online