Uhvaćen s kokainom u Dugom Ratu

Omiški policajci prijavili su K.A. (25) za niz kaznenih djela - davanje mita, sprječavanje dokazivanja i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama - a sve nakon što su ga u srijedu u Dugom Ratu uočili s drogom. Kad je vidio policajce, Kažimir je iz prozirne vrećice po podu prosuo bijelu praškastu materiju, a vrećicu s ostatkom droge, za koju je poslije utvrđeno da se radi o kokainu, bacio je na pod. Policajcima je pri tom nudio mito, piše Slobodna Dalmacija. Izvadio je iz džepa smotuljak novčanica u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna i eura te im je rekao da se posluže, da se počaste i da zaborave da su ga uopće vidjeli. No, policajce to nije impresioniralo.  Priveden je u omišku policiju gdje mu je oduzeto 10 grama kokaina.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nije mu, inače, ovo prvi put da ima posla s policijom. Prije sedam godina, kao 18-godišnjak, bio je kazneno prijavljen za izazivanje šumskog požara. Sumnjalo se tad da je svojim motociklom došao u Staro selo Duće te je upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje, na ukupno tri lokacije, nakon čega je otišao.

Sumnjičilo ga se i da je 29. kolovoza 2012. godine na isti način izazvao šumski požar u mjestu Zadvarje, kojom prilikom je izgorjela površina od jednog hektara.