Voditeljica HTV-a: Gosti iz BiH u Omišu samo zauzimaju mjesto na plaži

Škaričić i Čuljak u Dnevniku HTV-aSarajevski mediji promptno su reagirali na skandaloznu izjavu Dijane Šelebaj Čuljak u sinoćnjem Dnevniku 3 kada je u razgovoru s gradonačelnikom Omiša Ivanom Škaričićem izjavila da gosti iz Bosne iz Hercegovine koji se spuste na more ništa ne troše, ne zauzimaju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili, piše Jutarnji list. Jedno je sigurno - voditeljica se ovakvom khm.. nespretnom izjavom srozala na najniže moguće etičke grane, a tek ćemo vidjeti hoće li biti ikakvih sankcija njenih poslodavaca. Omiški gradonačelnik bio je zatečen njezinim pitanjem, pa zbunjeno odgovarao: "Moje mišljenje je da oni nisu tolika šteta za hrvatski turizam kako ih neki žele predstaviti. Naime, oni ipak nešto troše i plaćaju parking...".


VODITELJICA HTV-a u DNEVNIKU

Gosti iz BiH samo zauzimaju mjesto na plaži?

Izvori: Jutarnji List, Novi List, T-Portal

- Ne mogu diskriminirati narod kojemu i sama pripadam, prva je reakcija Dijane Čuljak Šelebaj nakon ispada u sinoćnjem Dnevniku 3 gdje je za turiste iz BiH konstatirala "da zauzimaju mjesta na plaži koja nisu platili i pritom ništa ne troše".

- Sigurno se to moglo spretnije formulirati, ispričavam se ako sam bilo koga uvrijedila – izjavila je voditeljica Dijana Šelebaj Čuljak, te dodala kako njezina izjava, kada se izvuče iz ekonomskog konteksta; a govorila je o ekonomskoj kategoriji turista - onih koji dolaze na jedan dan i ništa ne troše; nije etična, a kolokvijalno se zove "pakiranje".

Razgovor urednice HTV-ovog trećeg Dnevnika Dijane Čuljak Šelebaj i gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića navodno je razljutio građane BiH do te mjere da služba za gledatelje na Prisavlju ne može odgovoriti na sve pozive koje zaprima cijelo jutro, piše tportal.hr.

S pravom, rekli bismo, jer gost je, uvijek i prije svega gost, dobrodošao gost. Pogotovo u Omišu.

Povezani članci

Who's Online

We have 381 guests and no members online