Izložba slika Ivana Listeša u Gradskom muzeju Omiš

Otvorenje izložbe slika akademskog slikara Ivana Listeša održati će se u Gradskom muzeju Omiš u utorak, 23.07 u 20 sati. Dođite! 
"Smiraj... zvuk mora.... tišina koja govori tisuću riječi. Svijet koji se izvana čini toliko savršenim da niti ne naslućujemo što se događa unutar njega. Lebdeće brodice, autohtone životinje, plodna polja i ribari čine unutarnji svijet akademskog slikara Ivana Listeša. Tradicija, običaji i način života u Dalmaciji utemeljen na blagodatima prirode polako nestaje i pada u zaborav. Transformiran u daleko sjećanje taj idilični svijet mora i plodnih polja obasjanih suncem povremeno navire iz podsvijesti unoseći nemir i sjetu u naš svakodnevni život..." (iz predgovora Sonje Švec Španjol).

Mladi akademski slikar Ivan Listeš (1983) završio je Srednju školu Likovnih umjetnosti u Splitu 2001. Diplomira slikarstvo 2008. na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof, Nine Ivančić. Sudjelovao je u više umjetničkih radionica, performansa, skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i stvara u Kaštelima. Dođite u utorak na njegovu omišku izložbu..

MB