Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani

Opće je poznato da najbolje pizze u Omišu peku - dugoraćani. Svaka čast svim omiškim pizza majstorima, ali pravi štovatelji danas svugdje popularnog izvornog jela Napuljskih siromaha, kada se nađu gladni u gradu podno Mirabelle prvo će poviriti u pizzeriju "ANTULA" koju vodi obitelj Bulić. Nisam baš neki ekspert za pizzu, kad sam gladan u gradu radije svratim u konobu U NAŠEG MARINA (koja također večeras opet otvara vrata gostima) ili kod Mare u JOSKANA kojeg valja uvijek posebno isticati jer Baučići rade cijelu godinu, no od svih onih pizza koje sam probao ne sjećam se da je iz neke druge peći pred mene izašla ukusnija, slasnija i bolja talijanska delicija od one koju je napravio naš sumještanin Ivica Bulić. Dugoraćani, slobodno zaboravite da će te ga idućih pet mjeseci viditi kako pedalira s nasljednikom gore-dolje po rivi ili s familijom ispija duge kave na plaži ispred Rivice. Pizza majstor Ivica je stariji član skladnog bratskog dueta odgovornog za file ispred ulaza u špici sezone i barem još jednan red koji čami u kali ili čeka na zidiću da se "oslobodi" koji stol.  Drugi dio bratskog dueta je Mate Bulić, ne onaj raspjevani "piroman" već nadaleko popularni šef konobara, karizmatični vođa šanka i glavni maratonac s tacnom u jako familijarnom veznom redu Antule, nekad obećavajući rocker koji se danas snalazi i u ulozi osobnog sommeliera (nije da briljira i u toj ulozi, ali vidno napreduje iz ljeta u ljeto, što se vidi iz vinske liste).

I sad ide ono najvažnije, od petka, 1.6., pizzerija "ANTULA" svim ljubiteljima svojih delicija opet otvara vrata! Svratite na otvaranje sezone! Dođite i poslije. Iskoristite "predsezonu" dok u pizzeriju ne nahrpi pola Mitteleurope i uvjerite se bez čekanja u fili pred ulazom ili na zidiću da najbolju pizzu na ušću Cetine i dalje spremaju i peku dugoraćani..  Dobar Vam tek! Vidimo se u ludim omiškim noćima..

Piše: Mladen Banović
Foto: Antula.hr

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani

Sve mi je kod mojih dragih Bulića super - osim jedne male sitnice...

Jednostavno ne mogu prežalit tužnu sudbinu ovog nesretnog kultnog Apple Macintosha iz 1984. kojem je "zli kuhar" izvadio Motorolinu 68000 "dušu" da bi u kultno kućište ugradio - jebeni iPad!

Dokle bude Sunca i Svijeta, dokle bude Applea, ja mu ovo ne mogu i neću oprostit!

A još kad se sitin da se nesritni Mac godinama skrivao u mom susjedstvu..  Aarrghhhh!

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani