Ivana Župa dobitnica je Osobne nagrade Grada Omiša za 2018.

Grad Omiš objavio je popis laureata, dobitnika javnih priznanja i nagrada Grada Omiša za 2018, koji će u četvrtak, 16. svibnja 2019., na blagdan Svetog Ivana Nepomuka, nebeskog zaštitnika grada na ušću Cetine i Dana Grada Omiša, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dobiti više nego zaslužena priznanja. Popis ovogodišnjih laureata možete pronaći ovdje.
Osobnu nagradu Grada Omiša, priznanje za uspjehe u radu u kulturi kojima doprinosi ugledu, izgradnji kulturnog života i promidžbi Omiša na kulturnoj sceni dobila je, odnosno zaslužila je Ivana Giove Župa, dramska umjetnica, koju šira javnost zapravo vrlo malo poznaje usprkos tome što je glumila u serijama "Game of Thrones" i "Ruža vjetrova", filmovima "Sonja i bik" i "Anka", njemačkoj krimi-seriji "Branka Marić i vragovi Splita", brojnim TV reklamama, HRT-ovom serijalu "Biblija"... Ništa čudno, jer Ivane nema u sapunicama i serijama, ima je zato u prostoru omiškog Glagoljaškog sjemeništa gdje pri Centru za kulturu četvrtu sezonu vodi Dramski studio "Harlekin" s oko tridesetak djece podijeljenih u tri grupe (od predškolaca do 15-godišnjaka), gdje joj često asistira i mladi budući kolega Mate Tavrić, a na istoj je adresi ujedno angažirana i u teatru za odrasle "Mali princ". Premijerno je, lani u sklopu proslave Dana grada Omiša, uoči ljeta zaživjela njezina monodrama "Klytaimestra" Marijana Matkovića (prvi put je u kolovozu odigrana i na omiškoj Fortici), a prije godinu dana je, ponovno u režiji Petra Buljevića, počela igrati i u dijametralno suprotnoj monodrami "Ja sam dama", valjda prvoj u svijetu napravljenoj prema Facebook statusima, kasnije objavljenih i u knjizi "Leti matun", autorice Meri Bauk. Ma, Ivane ima na sto strana. Njen vedri lik i široki osmijeh dijeli s dr. Cmok, koju po veselju znaju svi mali pacijenti Splitskog KBC-a i Zadarske bolnice, ali i naši seniori iz Škaričićevog doma na Zenti i još nekoliko splitskih domova umirovljenika, jer Ivana je i dugogodišnja članica Crvenih nosova – klaunova doktora, koji uveseljavju djecu u bolnicama te bude uspomene na život kakav je bio nekada kod naših seniora.
Splitska glumica na višegodišnjem "privremenom" radu u Omišu voli volontirati, darivateljica je krvi, obožava djecu i pokoju odraslu osobu, a iznad svega voli pametno utrošiti vrijeme. Zato su njezini projekti mahom životni i edukativni, poput predstave "Samo reci NE – Nedostajem sama sebi" kroz koju stariji polaznici njezine dramske sekcije progovaraju o problemu droge. U priču o pošasti koja uništava ovisnike i njihove obitelji ubacila je sve ono što je mladima blisko i poznato, pa tako i Ultru i glazbu Davida Guette. Što još reći o dobitnici Osobne nagrade Grada Omiša za 2018. osim: "Svaka čast. Bravo! Čestitam.".

IVANA GIOVE ŽUPA - OSOBNA NAGRADA GRADA OMIŠA ZA 2018.

Ivana Giove Župa i Mate Tavrić

Ivana Giove Župa

Ivana Giove Župa

Ivana Giove Župa

Ivana Giove Župa

Povezani članci

Who's Online

We have 440 guests and no members online