'Glagoljaška' Art kinoteka Kamena klupa predstavlja..

Omiška Art kinoteka Kamena klupa u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u utorak, 12.11.2019. u 20 h prikazuje višestruko nagrađivanu japansku dramu "Departures", koja je osvojila Oscara za najbolji strani film 2009. godine, najuspješniji film slavnog japanskog redatelja, Yōjirōa Takiteama.
Kratki sinopsis: Daigo Kobayashi (M. Motoki) je čelist u tokijskom orkestru, no kada se orkestar raspusti, ostane bez posla i odluči sa suprugom (R. Hirosue) vratiti se u svoj rodni gradić. Javi se na nejasan natječaj za posao i tijekom intervjua sazna da trebaju čovjeka u pogrebnom poduzeću za uređivanje trupala. Prihvati, ali ženi zataji kakav je to posao kod japanskih Topalovića...
Japanski film "Odlasci" solidna je i neobična drama koja, usprkos bizarnoj priči o nezaposlenom mladiću prisiljenom uljepšavati mrtvace, zrači lijepim ugođajem i donosi izvrsnu glumu, sjajnu fotografiju i odmjerenu režiju Yōjirōa Takiteama.
U 18 sati na kino programu je romantična komedija za mlade "Moonrise Kingdom" u režiji Wesa Andersona, priča o dvoje zaljubljenih klinaca koji bježe iz izviđačkog kampa, pa za njima u potragu kreću članovi obitelji, gradski šerif (Bruce Willis) i šef izviđača (Edward Norton).

 

 

Povezani članci

Who's Online

We have 420 guests and no members online