Nastavljeni radovi na kanalizacijskom sustavu

Radovi na kanalizacijskom sustavu u OmišuU omiškoj gradskoj luci nastavljeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora i crpne stanice istok, kanalizacijskog sustava koji je realiziran u sklopu Projekta Jadran. Radove su otvorili gradonačelnik prof. Ivan Škaričić i Fani Bojanić, direktorica Jadranskog projekta iz Hrvatskih voda. Počeli su još 1997., a njihov nastavak financira se u sklopu Jadranskog projekta kojim je Omiš obuhvaćen kao jedan od 11 gradova na obali ...

 SVEČANOST U GRADSKOJ LUCI

 Nastavljeni radovi na kanalizacijskom sustavu

Piše: N. Tomasović / EPEHA
Izvor: Slobodna Dalmacija

Kompletna investicija je 20 milijuna kuna, od čega je šest utrošeno na opremu uređaja za pročišćavanje, što financira Općina Dugi Rat, budući da se radi o zajedničkom uređaju na koji se spaja istočni dio općine.

Radovi na kanalizacijskom sustavu u Omišu

Pola investicije financira se od kredita Svjetske banke, a druga polovica iz vlastitih sredstava, Hrvatskih voda i Grada Omiša, odnosno građana cijelog područja i Zagore kroz cijenu vode.

Radovi bi trebali biti okončani do 1. lipnja ove godine, do kada bi bio gotov istočni kolektor do područja bivše tvornice Ravnice, te desna obala Cetine, dok bi lijeva pričekala s radovima do kraja ljeta.

- Ovime će Omiš riješiti primarni kanalizacijski sustav te udariti čvrste temelje budućnosti turizma - naglasio je prof. Škaričić

Povezani članci

Who's Online

We have 124 guests and no members online