Premijera 'Bazena u dvorištu' Gradskog teatra Mali princ Omiš

Mali princOmišPrije šest mjeseci grupa mladih lokalnih entuzijasta i ljubitelja scenske umjetnosti na čelu s profesorom Petrom Buljevićem osnovala je Gradski teatar Mali princ Omiš sa sjedištem u Omišu. Posljednjih mjeseci ekipa je stvarala kazališnu predstavu, koja je zaista događaj za Omiš u kojem nije bilo organiziranog scenskog rada već nekih 60-tak godina. Premijera predstave (prve predstave Gradskog teatra Mali princ Omiš!) po imenu "Bazen u dvorištu" po djelu C.M.Pense je u nedjelju, 7. ožujka u 19:30 sati u prostoru Zimskog kina u Omišu. Cijena karte je simbolična tj. 20 kn i može se nabaviti sat i pol prije predstave na blagajni Zimskog kina u Omišu. Dođite! A kako predstava pada tik pred Dan žena povedite i izabranicu svog srca i uživajte u predstavi ...


GRADSKI TEATAR MALI PRINC - OMIŠ


PREMIJERA PREDSTAVE U DVA ČINA


"BAZEN U DVORIŠTU" ( C.M.PENSA )Nedjelja, 7. ožujka 2010. u 19 30h, Zimsko kino "Biokovo" Omiš


Piše: Petar Buljević


Bazen u dvoristu - plakatNakon dužeg vremena, nekih 60-tak godina okupili smo lokalne (omiške) ljubitelje scenske umjetnosti i osnovali udrugu koje se zove "GRADSKI TEATAR MALI PRINC" OMIŠ.

Naš teatar se napaja uvijek novim snagama talentirane omiške mladeži, koja osnovna znanja stječu u Dječjem teatru Harlekin koji djeluje pri Osnovnoj školi. Obje sekcije su tijesno povezane (jer im je isti voditelj tj. prof. Petar Buljević) te je povezanost članova iz jedne razine u drugu osigurana i neometana.

Premijerna predstava "Bazen u dvorištu" se bavi suvremenim svijetom, ovim našim vrlim novim okrutnim svijetom neoliberalnog kapitalizma koji je postavio kriterije uspješnosti - a oni se sastoje isključivo od gomilanja materijalnih sredstava - ponad svih vrijednosti (iznad ljubavi, vjernosti, dobrote, iskrenosti i istinoljubljivosti, poštenja itd).

U ovom sustavu vrijednosti biti "dobar čovjek” znači biti smiješni "luzer", slabić i budala. Globalna kriza koju upravo živimo prije svega je kriza duha, etike i morala, a autor govori o posljedicama te krize iz napuknutog nukleusa obitelji.

Je li obitelj mjesto gdje nalazimo bezuvjetnu ljubav, ili je istodobno i mjesto najveće opasnosti i nasilja. Kada se odnosi u obitelji počnu temeljiti na želji za posjedovanjem, skrivenim incestom i borbi za moć umjesto na principima ljubavi, onda je ta obitelj na rubu propasti. Sve će to na kraju rezultirati velikom epskom osamom i rasapom jedne "obitelji" tj. čovjekovom samoćom koja strši spram šutljivog i hladnog svemira kao nekakav ćudljivi crni cvijet.


"BAZEN U DVORIŠTU"

(predstava u 2 čina. Pauza između činova je 10 min)


Colombo iz predstave Bazen u dvoristuGLUME:

MARKO KAPITANOVIĆ: Cezar Colombo
ŽANA ANTIČEVIĆ: Zizi Storento
MARIJANA MIMICA: Regina
IVAN PERIĆ: Augusto
IVICA SORIĆ – SURI: Bonacina
TEREZA MIMICA: žena iz Salemija
ZDRAVKA SAMODOL: žena iz Salemija
JOSIP SEBELEDI: Gheddafi
PETAR BULJEVIĆ: Nino


SCENU PLEMENILI:

MILENA PRIBIČEVIĆ I VICE TOMASOVIĆ
SLIKE NA PLATNU: MILENA PRIBIČEVIĆ
OBLIKOVANJE SVJETLA I TONA: DOMAGOJ ĆOSO
IZBOR GLAZBE I SCENARIJ: PETAR BULJEVIĆ

REDATELJ: PETAR BULJEVIĆ

Povezani članci

Who's Online

We have 372 guests and no members online