Subota, 15 h: Omiš - Primorac 1929

nogomet u omišugoolOvog vikenda igra se drugo kolo III HNL. Omišani su u prošlom kolu remizirali u gostima kod Zagore, a prije toga su savladali i Hajduka u prijateljskom susretu povodom proslavem 90-obljetnice kluba. Danas (subota) u 15 sati očekuje ih utakmica protiva Primorca 1929 iz Stobreča. Omiš kao najlošiji domaćin lige, protiv jedne od najlošijih gostujućih momčadi. Tko izgubi na korak je do ispadanja. Tko će tu onda uknjižiti tri boda?! Nije valjda Primorac jači od Hajduka...

REPOVI PROŠLE UTAKMICE

Suci utakmice Zagora - Omiš suspendirani zbog lošeg suđenja

Piše: M. Matijaš / Slobodna Dalmacija

nogometZbog vrlo lošeg suđenja, na utakmici Zagora-Omiš (1:1), odigrane u prošlom kolu na Borovištu, suci, Boris Strukan iz Splita i Mario Jadrijević iz Glavica (treći Matko Babić iz Opuzena, ostao je neprimjećen) suspendirani su i u sljedećih nekoliko kola neće istrčati na travnjake Dalmacije.

Razlog ovakvoj, oštroj odluci "povjerenika", leži u činjenici, da su u nekoliko navrata svojim "griješkama", " iz ruku oteli" pobjedu Zagori, a time neposredno utjecali na rezultat.

Još nam je pred očima mučna atmosfera, poslije utakmice, u službenim prostorijama, gdje su za poništen pogodak Zagore u 88. minuti, i Strukan i Jadrijević, "lopticu" jedan drugome prebacivali, ("Svi pošteni - jakete nema meni" ), pa se pitamo; mogu li ta dva suca uopće skupa suditi? Može li sudačka organizacija, pronaći suce, koji "pušu u isti rog"? Ili neki moraju godinama suditi, bez obzira na kvalitet?

Ili moraju li suci biti sa 4 strane svijeta - po mogućnosti iz udaljenijih destinacija, i da svatko put putuje svojim "službenim" automobilom (kao na utakmici Zagora - Omiš; Strukan iz Splita, Jadrijević iz Glavica, Babić iz Opuzena i četvrti sudac Vrkić iz Zadra = 3.643,00 kn), ili je to ipak u svemu ovome najbitnije?
 

Povezani članci

Who's Online

We have 621 guests and no members online