Iz Regije..

Pajdek: Dok svi dobivaju, Grad Omiš gubi na parkingu

parkingNa parkingu se, zna to svaka gradska vlast, može zaraditi velik novac. No, može se, svjedoči omiški primjer, i izgubiti. Tako barem tvrdi HNS-ovac Ivan Pajdek, uz HSLS-ovca Marka Pešića, najglasniji oporbenjak u omiškom Gradskom vijeću. - Odluka gradske uprave da poduzetniku Andri Tomasoviću za potrebe njegova hotela “Plaža” besplatno ustupi čak 30 parkirališnih mjesta, u najmanju je ruku čudna. Riječ je o najfrekventnijoj gradskoj lokaciji, gdje sat parkinga stoji šest kuna, te sam jednostavnom računicom došao do brojke od dva milijuna kuna koje će Grad izgubiti u četverogodišnjem razdoblju - kaže Pajdek dodajući kako je u obzir uzeo samo ljetne mjesece, pa je stoga realni gubitak mnogo veći ...

IVAN PAJDEK (HNS) PROZIVA OMIŠKU GRADSKU VLAST

"Dok svi dobivaju, Grad Omiš gubi na parkingu"

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

ivan pajdekPajdek je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika Ivana Škaričića upitao tko je odgovaran za tu odluku te je li svjestan njezine štetnosti, no rečeno mu je kako će odgovor dobiti pisanim putem.

- Tako je najlakše, riješili su se jednog neugodnog pitanja i idemo dalje - ogorčen je Pajdek, koji već godinama, gotovo bez ikakva uspjeha, proziva HDZ-ovu vlast na ušću Cetine zbog nezakonita i neodgovorna poslovanja.

Najnovijom odlukom, smatra Pajdek, čini se i opasan presedan jer bi u budućnosti svi vlasnici okolnih turističkih objekata mogli tražiti (i dobiti) istu pogodnost kao i Andro Tomasović.

- Ne bih volio da me se krivo shvati, nemam ništa protiv gospodina Tomasovića, dapače, smatram kako je njegov hotel Omišu nužno potreban i da grad od njega ima veliku korist, no red bi se morao znati. Što ćemo, uostalom, sa svim onim ljudima koji žive na predjelu Punta i koji bez plaćanja naknade ne mogu parkirati vozila u blizini svojih stanova.

Da je Grad Tomasoviću ustupio četiri-pet mjesta, ne bih riječ rekao, ali trideset je previše. S jedne strane se mučimo namaknuti svaku kunu, a s druge rasipamo kao da novca imamo za bacanje - čudi se Pajdek, kojemu je i sam sustav naplate parkiranja u Omišu besmislen.

- Ispada da je naplata uvedena samo kako bismo zaposlili deset ljudi. Parking uprihodi 2.500.000 kuna, a na plaće ode 2.000.000 kuna, evo ja predlažem da počnemo naplaćivati i mostarinu, kunu po prelasku, zaposlit ćemo još nekoliko ljudi i svi sretni. Osim građana... – zaključuje Ivan Pajdek.

Povezani članci

Who's Online

We have 338 guests and no members online