Ante Terzić, novo pojačanje NK Omiša

Ante TerzićAnte Terzić, stoper iz Svinišća, najnovije je pojačanje trećeligaške momčadi Omiša. Nakon što su Omišani prošle godine na jedvite jade osigurali opstanak, odlučeno je kako će ove polu-sezone osnažiti svoje redove mladim ali svakako perspektivnim nogometašima uglavnom iz omladinskog pogona Hajduka i drugih klubova sa šireg splitskog područja. U taj plan Uprave Omiškog trećeligaša uklapa se i njhov bivši junior Ante Terzić, koji je s nepune 22 godine već igrao u inozemnim klubovima, gdje je zbog nedostatka sreće ali i "apetita" svog zastupnika trenutno ostao bez angažmana, pa trenira s Omišanima, a želja mu je ponovno otići u inozemstvo. O svom Omišu kazao je: - Dosta kvalitetna ekipa s dobrim pojedincima uz koje mogu napredovati, prvenstveno mislim na iskusnije igrače: Žilić, Biuk, Ljuta, Krišto... Također bih istaknuo i jako dobar rad na treningu pod vodstvom Gorana Šušnjare ...


ANTE TERZIĆ

Nadam se novom odlasku u inozemstvo

Piše: Goran Knežević / Dalmacijanews.com
Izvor: Dalmacijanews.com

- Nakon što sam u Omišu dogurao do juniora otišao sam na probu u Rapid Beč; prošao sam je i u sezoni 2007./08 igrao šest mjeseci. Trebao sam potpisati četverogodišnji ugovor no pojavio se problem s menadžerom Zvonkom Topićem. Nesuglasice su nastale zbog financija; nudili su upola manje no što je on tražio.

Ante TerzićIpak, ne krivim ga za ništa. Dapače, pomogao mi je i kao trener i kao menadžer da napredujem u tehničkom i fizičkom smislu. Podigao me na visok nivo i zahvalan sam mu što sam bio u inozemstvu - započinje svoju pripovijest mladi Terzić koji je po dolasku u Beč zatekao malu "koloniju" hrvatskih igrača:

- Tada su za Rapid igrali Mate Bilić, Mario Bazina i Mario Tokić a družili smo se i s Brankom Boškovićem (crnogorski reprezentativac).

Po povratka u Hrvatsku dosta se "selio" - najprije registriran za juniore Zmaja; pola godine tamo pa opet natrag u Omiš gdje je nastupao za prvu momčad.

Proveo je 193 cm visoki nogometaš i godinu dana u Mađarskoj; po jednu polusezonu nosio je dres Kecskementa a kasnije i znatno zvučnijeg Videotona.

I u susjednoj državi muku muče s financijama pa su tako Anti ostali dužni tri plaće zbog čeg ih je i napustio. Trenutno čeka da mu bivši klub vrati papire a dotad se može registrirati samo za klubove u Trećoj, Četvrtoj i Petoj HNL.

O Omišu?

- Dosta kvalitetna ekipa s dobrim pojedincima uz koje mogu napredovati - prvenstveno mislim na iskusnije igrače: Žilić, Biuk, Ljuta, Krišto... Također bih istaknuo i jako dobar rad na treningu pod vodstvom Gorana Šušnjare.

Ambicije?

- Treniram s Omišanima a želja mi je ponovno otići u inozemstvo. Imam neke ponude iz Švicarske, Austrije i Mađarske no kroz mjesec dana situacija će se rasplesti. Volio bih otići; imam osjećaj da me vani više cijene i pružaju mi prilike. Tako sam u Mađarskoj bio drugi asistent lige a to se ne može postići bez dovoljne minutaže.

Terzić kojeg trenutno ne zastupa nitko, posebno zahvaljuje bivšim trenerima koji su ga "gurali" (Andreas Rasing u Rapidu te Josip Knežević i Branko Šušnjara u Omišu) a kroz šalu govori kako bi svi njegovi problemi nestali da mu je menadžer - Zdravko Mamić!

Da je iz Brazila, a ne iz pitoresknih Svinišća - ne bi bilo problema...

Povezani članci

Who's Online

We have 417 guests and no members online