Dalmatinko cup: Najveća smotra nogometnih talenata ovog vikenda u Dugom Ratu i Omišu

U Dugi Rat i Omiš u četvrtak, 28. travnja stiže oko 1.100 mladih nogometaša okupljenih u čak 74 momčadi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore koji će na nogometnim igralištima Orkana i Omiša sudjelovati na Dalmatinko kupu, ponajvećem nogometnom turniru za mlađe uzraste u Hrvatskoj koji se održava do nedjelje 1. svibnja. Posljednje informacije o turniru iznijeli su medijima direktor turnira Predrag Šimić te promotori Tomislav Erceg i Ivica Križanac. -  Igrat će se po sistemu Lige prvaka, četiri momčadi u skupini od kojih će prve dvije proći dalje. Dolazi nam niz poznatih klubova, Hajduk, Dinamo, RNK Split, Rijeka, Željezničar, Sarajevo, Olimpija, mnogo nogometnih škola s područja Dalmacije i inozemstva. Više od 1100 sudionika od 8 do 12 godina starosti – rekao je Predrag Šimić, nekad nogometaš Splita, a danas nogometaš i trener mlađih uzrasta u NK Orkan. Prigodno za ovaj turnir godišta su nazvana po nekadašnjim i aktualnim zvijezdama s područja Dugog Rata i Omiša, Tomislavu Ercegu, Dragi Gabriću, Mati Biliću, Ivici Križancu, Ivanu Perišiću, koji su promotori Dalmatinko kupa. Turnir se otvara u četvrtak poslijepodne utakmicom Sarajeva i Omladinca, igrati će se na stadionima u Dugom Ratu i Omišu, a svi koji imaju vremena i želje vidjeti mlade nade pozvani su na Dalmatinko cup. Sudionici turnira će osim na nogometnom travnjaku svoje znanje širiti upoznavajući prirodne ljepote Omiške rivijere i okolice, a moći će posjetiti i stadion na Poljudu..

DALMATINKO KUP

Počinje jedan od najvećih nogometnih turnira za mlađe uzraste u Hrvatskoj

Izvor: DalmacijaNews, Dalmatinski portal

- Ovoga u moje vrijeme nije bilo, da se na jednom turniru skupi skoro 1200 djece. Svaka čast što su organizatori ovo uspjeli napraviti, da toliko djece dođe u Omiš i Dugi Rat, uz roditelje i trenere. Doći će nam u goste ukupno oko dvije tisuće ljudi, velika je to stvar za turizam. Naziv godišta? Malo sam iznenađen, velika mi je čast da se zovu i po meni, hvala organizatorima. U Omišu je malo više igrača, veći su grad od Dugog Rata ha, ha... - rekao je Tomislav Erceg te prepustio mikrofone još jednoj legendi hrvatskog nogometa, Ivici Križancu, po kojem je nazvana skupina u kojoj su igrači rođeni 2006. godine, možda i najbolje godište na Dalmatinko kupu.

orkanaši

- Stvarno mi je drago da se ovakav turnir odvija u našim mjestima. Ovo je vrhunska stvar za promidžbu Omiša i Dugog Rata te sporta u tim mjestima. Hvala organizatorima, ovo je jedan od najvećih turnira u Hrvatskoj. Drago mi je da sam se mogao odazvati i da se grupa zove po meni. Vjerujem da ćemo svi skupa učiniti nešto za ovu djecu. U moje vrijeme nije bilo ovakvih turnira, da je bilo tko zna bi li Tomo i ja postali igrači ha ha.  Neka se djeca uče natjecateljskom duhu, da nisu to samo one floskule važno je sudjelovati. U travnju ćemo napuniti hotele i apartmane, a to je velika stvar za naša mjesta. Mnogo sponzora je to prepoznalo, hvala im što ovo sve podržavaju – rekao je novinarima Križanac.

dalmatinko kup

Povezani članci

Who's Online

We have 361 guests and no members online