ex Pametno: Borimo se za trajnu zaštitu Vruje i Marjana

Vijećnici Pametno za Split i Dalmaciju, Jakov Prkić i Ante Renić pozvali su danas Županiju na hitno djelovanje za trajnu zaštitu prirodnih bisera Vruje i Marjana, kojima zbog neodgovornih pojedinaca i tromih institucija prijeti totalno uništenje i devastacija.
- Ponukani nastavkom devastacije bisera naše obale, uvale Vruja, unatoč petnaestogodišnjim nastojanjima da se ista spriječi na više načina, podnijeli smo zahtjev da se planom rada Županijske skupštine realizira inicijativa za uvrštenje uvale Vruja u obližnji Park prirode Biokovo. Naš je prijedlog prihvaćen i za očekivati je da se uskoro na dnevnom redu Županijske skupštine nađe inicijativa kojom će devastirana uvala na tom području dobiti najviši stupanj zaštite kakav i zaslužuje.
Da podsjetimo, uvala je devastirana bespravnom gradnjom od strane Stipe Latkovića, koji se čak ni nakon oduzimanja koncesije nije zaustavio i vratio uvalu u prvobitno stanje. Nadamo se kako će svi vijećnici biti ujedinjeni u prihvaćanju ove inicijative kojom će nadležne službe dobiti još veće ovlasti i obavezu očuvanja prirodnog krajolika ovog srednjedalmatinskog bisera - rekao je Ante Renić, županijski vijećnik i potpredsjednik stranke Pametno za Split i Dalmaciju.
Sudbinu Vruje nažalost dijeli i Marjan koji ulazi već u treću godinu pravne nedefiniranosti vlasničkih odnosa zbog kojih nije izrađen Program gospodarenja šumom niti se provode radovi na zaštiti i sanaciji iste. Marjan propada.

Izvor: ex Pametno, DalmacijaNews

Povezani članci

Who's Online

We have 359 guests and no members online