Žrnovnica se ima čime podičiti: u petak i subotu prvi sajam

 Prvi žrnovački sajam

Čija baka radi najbolji soparnik, čije je maslinovo ulje najbolje, čije je vino najpitkije, možete doznati već ovog petka i subote u Žrnovnici. Prvi žrnovački sajam predstavit će svoje bogate kulturne, povijesne, ekološke, poljoprivredne, turističke, znanstvene i sportske potencijale. Osim što će se svijetu i narodu Žrnovčani predstaviti svojim autohtonim proizvodima – bit će paralelno organiziran i čitav niz edukativnih i znanstvenih predavanja otvorenih za javnost oba dana sajma. - Cilj nam je bio pokazati raznolikost naše ponude, tako da ćemo na sajmu ugostiti čak šezdesetak izlagača, koji će se predstaviti u ugostiteljstvu, ekologiji, poljoprivredi, rukotvorinama i umjetnosti - nabraja idejni začetnik cijelog projekta Ivan Aljinović ...

ŽRNOVNICA

Žrnovnica se ima čime podičiti: u petak i subotu prvi sajam

Izvor: Slobodna Dalmacija

Svi posjetitelji Sajma moći će uživati u bogatoj domaćoj gastro ponudi: lovački paprikaš, pastrva sa žara, brujet od anguja, žrnovski soparnik.

Na sajmu će se predstaviti 80 izlagača s područja gospodarstva, poljoprivrede i medarstva, turizma, sporta i rekreacije, umjetnosti i rukotvorina, gastronomije, znanosti i obrazovanja, što je znatno veći broj od početno predviđenih 40 izlagača. Ta činjenica pokazuje da cijelo mjesto prepoznalo atraktivnost i važnost ove manifestacije.

Na sajmu će biti održana brojna edukativna i zanimljiva predavanja, pa će biti riječi o stateškom razvoju Žrnovnice, predstavit će se projekt biciklističkih i poučnih staza kroz Žrnovnicu, usporedit će se klima Žrnovnice i Splita, predstavit zdrava žrnovska jabuka. Uz sve to, upriličit će se izložba fotografija "Sjećanja" Vjekoslava Aljinovića, lovačko društvo Mosor izložit će trofeje divljači s područja Mosora, a predstavnici Crvenog križa Žrnovnice tijekom petka besplatno će zainteresiranim posjetiteljima mjeriti krvni tlak, šećer i masnoću u krvi.

Cijeli program Sajma pročitajte OVDJE.

žrnovački sajam

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online