Salona se vratila u Dusseldorf

Na prostranom štandu Hale 16, među svjetskim velikanima, predstavljen je novi modelu broda tvornice brodova iz Dugopolja manja, atraktivna i luksuzna jedrilica "More 40". Djelo je to sjajnog dizajnera Maurizija Cossuttija, glavnog inženjera Lea Curina i ekipe radnika koji su do nedavno gradili jedrilice "Salone" u Solinu. Salona se vratila u Dusseldorf. Vlasnik škvera povjerio je našem proslavljenom jedriličaru Ivanu Kljakoviću Gašpiću - Bambiju, trostrukom europskom prvaku i osvajaču svjetskog srebra i bronce, zadatak da "Salonu" pokuša vratiti u ona slavna vremena kada je na ovom istom megasajmu Salona 37 u vrlo oštroj konkurenciji ponosno stala na pijedestal s pobjedničkim vijencem na pramcu, na kojem je pisalo: European Yacht of the Year!

HRVATSKI BRODOGRADITELJI U DUSSELDORFU

Izvor: Večernji List

- Došli smo ovamo sa Salonom 380, evo godinu i pol nakon njenog porinuća. To je novi, svježi dizajn Maurizija Cossuttija, koji je zamijenio klasičnu školu dizajna braće Jakopin. Ova nova Salona odlikuje se robusnom izradom u vakuum fuziji i u PVC sendviču, s jako puno uzdužnih vlakana i bez nepotrebnih poprečnih. Struktura je optimizirana tako da je brod čvrst i lagan, rođen je za hendikep natjecanja. Sada nam preostaje sve to skupa dokazati na međunarodnim, europskim i svjetskim regatama, na nekom high level natjecanju, što ćemo uskoro pokušati ostvariti sljedeće godine - ističe Bambi.

More 40
  More 40

Posebno naglašava da je brodogradilište zadržalo cijelu radnu ekipu, koji su brod napravili s posebnom pažnjom i kvalitetno, što se vidi na brodu, te da ti ljudi zaslužuju najveću pohvalu.