ETHNOAMBIENT po posljednji put na solinskoj Gradini

Grad Solin i atraktivni arheološki lokalitet Gradina od 1998. godine pružaju prostor za jedinstveno glazbeno iskustvo glazbe, izvođača i publike ovog najstarijeg "world music" festivala u Hrvatskoj. Devetnaesto i posljednje izdanje Festivala ETHNOAMBIENT SALONA  završava približno kako jei počelo - s glazbenicima iz Hrvatske koji su s festivalombili i prvih godina te sa Seckou Keitom koji je na Gradini kao doma.
Petak 22.07.2016. - Cinkuši, Seckou Keita, Lidija Bajuk kvartet, Pučki pivači Gospe od Otoka
Subota 23.07.2016. - Kries, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Dunja Knebl i Kololira.
Cijena dnevne ulaznice je 50 kn do 10.7.2016. putem sustava Entrio.hr, zatim 60 kn do 20.7. putem Entrio.hr kao i u Suvenirnici Zvonimir u Solinu, te 75 kn na ulazu.
Pozivamo Vas da ove godine na Gradini ne tugujemo za nečim što nestaje već da opet proslavljamo promicanje kulturne raznolikosti zajedno s Dunjom, Lidijom, Tamarom, Cinkušim, Mojmirom i ostalom šarolikom grupom glazbenih kreativaca..

GLAZBENA PROSLAVA KULTURNE RAZNOLIKOSTI

ETHNOAMBIENT po posljednji put na solinskoj Gradini

Izvor: Kastela.org

ETHNOAMBIENT po posljednji put na solinskoj GradiniHrvatska etno scena razvila se u devedesetim godinama pojavom već donekle renomiranih glazbenica i glazbenika a zanimljivo je da su svi i dalje aktivni.

Festival Ethnoambient ostvario je svoj glavni cilj izgradnje identiteta, vrijednosti i posebnosti. Obogatio je nacionalnu kulturnu scenu, tradicionalno je dobro posjećen i medijski popraćen, te se percipira kao središnje i najznačajnije "world music" festivalsko događanje u Hrvatskoj.

Lokalno mali ali idejno veliki i utjecajan, prerastao je u godišnje okupljanje ljudi zaljubljenih u zvukove s raznih krajeva svijeta.

Vizija Festivala jest da hrvatsko društvo bude primjer tolerancije i prihvaćanja raznolikosti, da pritom zadrži svijest o vlastitom kulturnom identitetu, te o vrijednosti i važnosti očuvanja tradicijske kulture i baštine.

Misija Festivala je bolje upoznavanje javnosti i veća afirmacija (poboljšanje vrednovanja i zastupljenosti) "world music" / etno kulture, te komunikacija s drugim kulturnim i civilizacijskim nasljeđima u okvirima suvremenih glazbenih strujanja.