VIDEO: 51. sjednica Općinskog vijeća o novoj ambulanti u Dugom Ratu

51. sjednica ovog saziva Općinskog vijeća Općine Dugi Rat održana je u utorak, 21.01.2021. u prostorijama Kino dvorane "Dalmacija", sukladno preporukama Stožera. Dnevni red i ove sjednice nikako da e-mailom stigne do doljepotpisanog, no srećom, tijek sjednice i raspravu okom je kamere zabilježio Jakov Velić s TvDR, pa zainteresirana dugoratska javnost neće ostati uskraćena za najnovije teme, rasprave, pitanja, dileme, informacije i odluke naših dragih vjećnika.
Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red:
1. Rasprava o problematici Doma zdravlja (i ambulante u Dugom Ratu)
2. i 3. Usvajanje zapisnika sa prethodnih sjednica
4. Odluka o privremenom oslobađanju od obveza plaćanja komunalne naknade
5. Odluka o privremenom oslobađanju od obveza plaćanja naknade za privremeno korištenje javne površine
6. Odluka o usvajanju analiza upravljanja i raspologanja nogometnim igralištem u vlasništvu Općine Dugi Rat
7. Odluka o davanju suglasnosti načelniku za potpisivanje ugovora s Dalmatincem doo
8. Odluka o raspoređivanju sredstava iz proračuna općine za financiranje političkih stranaka i nezavisnih lista za prvo tromjesječje 2021.
9. Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na dijelu zemljišta čestice 2357/10 KO Duće
10. Odluka o prodaji dijela zemljišta čestice 1668/17 KO Duće
11. Vijećnička pitanja

Nakon usvajanja dnevnog reda sjednice, načelnik Roglić upoznao je vijećnike s kontekstom prve točke dnevnog reda, poviješću i ulogom naše stare ambulante na Glavici, sadašnje amblante na trgu Svetog Josipa u Dugom Ratu te njenim ograničenjima i prostornim problemima.
Nakon načelnikovog uvoda dugoratskom vijećnicima se obratio dr. Marko Rađa, ravnatelj županijskog doma zdravlja, koji je predstavio županijske planove o poboljšanju zdravstvenih usluga u Dugom Ratu iz perspektive županijskog Doma zdravlja, te odgovarao na pitanja vijećnika, a s naglaskom na mogućnost izgradnje nove ambulante na primjerenijem mjestu u Dugom Ratu (za koju moramo osigurati prostor koji je u općinskom vlasništvu).
Pogledajte u u nastavku članka u video prilogu Jakova Velića s TvDR  tijek 51. sjednice u ovom sazivu i njene vrlo zanimljive teme...

51. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT

MB, video: Jakov Velić / TvDR

Povezani članci

Who's Online

We have 98 guests and no members online