Što kriju Roglić, Mijić i Jakšić? (2)

Lučice i lukeJerko RoglićPošto "Slobodna Dalmacija" odugovlači sa objavljivanjem demantija vezano za 3 članka novinarke Gattin-Zebić, prisiljen sam preko našeg lokalnog medija (dugirat.com) pojasniti netočnosti iz navedenog zadnjeg članka. Po treći put novinarka se ne obraća predsjedniku Vijeća niti bilo kojem članu, osim g. Hrvoju Tomasoviću, da preispita što se događa u Lučkoj Upravi Splitsko-dalmatinske županije (LU SDŽ). Istina je da sam zatražio zatvorenu sjednicu, a iz razloga koji su vidljivi u prilogu zapisnika sa 43. sjednice ...


OSVRT NA TEKST U OBJAVLJEN "SLOBODNOJ DALMACIJI" OD PETKA 13. OŽUJKA 2009. POD NASLOVOM  "ŠTO KRIJU ROGLIĆ, MIJIĆ I JAKŠIĆ?"

Piše: Jerko Roglić

Pošto "Slobodna Dalmacija" odugovlači sa objavljivanjem demantija vezano za 3 članka novinarke Gattin-Zebić, prisiljen sam preko našeg lokalnog medija (dugirat.com) pojasniti netočnosti iz navedenog zadnjeg članka.

luka split

Po treći put novinarka se ne obraća predsjedniku Vijeća niti bilo kojem članu, osim g. Hrvoju Tomasoviću da preispita što se događa u Lučkoj Upravi Splitsko-dalmatinske županije (LU SDŽ).

Istina je da sam zatražio zatvorenu sjednicu, a iz razloga koji su vidljivi u prilogu zapisnika sa 43. sjednice.

Nakon glasovanja 3:1 da sjednica bude zatvorena za javnost novinarka ignorira odluku Upravnog vijeća i ne želi napustiti prostoriju za sastanke pa ni nakon intervencije zaštitara.

Pošto u tom vremenu gospoda Igor Pupić-Marijan i Hrvoje Tomasović svojom galamom zastrašuju zaštitare a uz to g. Tomasović poziva nepoznatu grupu ljudi da naprave incident ili po njegovim riječima "cirkus", bio sam prisiljen zbog digniteta Upravnog vijeća zatražiti pauzu dok se situacija ne smiri. Ostali tijek događanja vidljiv je iz Zapisnika.

Naime, gđa novinarka Gattin-Zebić i njeni prijatelji likovali su vjerujući da se sjednica neće održati, jer im je cilj ometanje sjednice dok se g. Tomasoviću i njegovim prijateljima ne dodjele luke HVAR, JELSA, VIS, KOMIŽA, BOL, naravno, bez koncesijskog natječaja.

Pošto to nikako ne prolazi, navedene osobe (Gattin-Zebić, Pupić, Tomasović) su uporni u ometanju Vijeća.

Gđa novinarka tvrdi da vijećnici nešto skrivaju. Pa ne podnose vijećnici izvješće ravnatelju, već obratno, pa iz toga sijedi da bi ravnatelj eventualno imao nešto za sakriti.

Ravnatelj je izvješće već i poslao nadležnim državnim ustanovama kao što mu je i bila zadaća, a čitavo vrijeme obmanjuje se javnost "da Roglić, Mijić i Jakšić koče rad Lučke uprave".

Uostalom točka 7. bila je predviđena dnevnim redom i opet će biti predviđena na idućoj sjednici ali ravnatelj mora nazočiti da bi on podnio financijsko izvješće Upravnom vijeću za prošlu godinu.

luka split

Gđa Zebić laže i ponavlja dva puta u tekstu da sam vikao kako sam "ja glavni". Kako sam po prirodi skroman čovjek to nikako nije u mom stilu. Također laže da sam uperio prst u nju i povikao "VAN!". Nikada u životu nisam upotrijebio riječ "VAN" koja i ne spada u hrvatski književni jezik, već bih upotrijebio riječ "IZVAN". Tako sam novinarku mirno bez da sam uperio prst u nju zamolio da iziđe "IZVAN" prostorije jer je Vijeće izglasalo da je sjednica zatvorena za javnost za sve točke.

Na kraju se pitam: Što sam ja to učinio nažao gđi Gattin-Zebić da se onako ponaša prema meni, želeći me maksimalno oblatiti u predizborno vrijeme? Gospođu Gattin-Zebić osim po ovom izražavanju zloće prema meni uopće ne poznajem.


ZAPISNIK sa 43. sjednice Upravno vijeća LU SDŽ


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Povezani članci

Who's Online

We have 72 guests and no members online