Makarsko sunce za RK Hrvatski dragovoljac

Makarsko sunce za RK Hrvatski dragovoljacPodjelom trofeja na središnjem Kačićevom trgu završio je u četvrtak navečer veliki 14. međunarodni rukometni turnir "Makarska 2011". Ni krupne kapi kiše nisu mogle sa završne fešte otjerati nikoga od sudionika petodnevnog turnira koji je u konačnici okupio blizu 600 mladih sportaša iz 8 zemalja (28 klubova, 47 ekipa). uz koje je u pratnji stiglo i stotinjak roditelja. Najveći trofej, "Makarsko sunce", za najbolje ostvarene rezultate, ali i za primjereno ponašanje na terenu i van njega pripao je Hrvatskom dragovoljcu iz Dugog Rata. Čestitamo! "Bolini strojevi" u svojim redovima imaju i najigrača Šimu Šolića, i Ivana Šimića, najboljeg vratara turnira ...


ZAVRŠIO 14. MEĐUNARODNI TURNIR - MAKARSKA 2011.

Makarsko sunce za RK Hrvatski dragovoljac

Piše: Mladen Bagić / HR Rukomet
Izvor: HR Rukomet


Trofej je Dugoraćanima uručio Ozren Matijašević, dopredsjednik HRS-a koji je bio jedan od pokrovitelja turnira, uz Grad Makarska i TZ.

Finalni dan donio je puno uzbuđenja na tri terena. Najviše dramatike bilo je kod najmlađih, a suza radosnica i onih drugih u potocima. Najprije su djevojčice Jerkovca u borbi za 3. mjesto pobijedile Splićanke, ali tek nakon dodatne serije sedmeraca (19:18).

Makarsko sunce za RK Hrvatski dragovoljac

Malo kasnije u finalu najmlađih igrali su bečki Hypo i domaće djevojčice. Sjajna utakmica, puna dinamike i preokreta, ozračje pokraj igrališta kao u finalu Lige prvaka, 15:15 na isteku utakmice. I opet sedmerci, svi bi najradije pobjegle od lopte…Za gol su sp(r)etnije male Austrijanke (19:18), u kolu su sreće, naše grcaju u suzama!

Kod djevojaka, sjajne na igralištu i kao ekipa, neki kažu i za naslovnice lijepe, Ruch Chorzow je na svom prvom gostovanju pobrao sve simpatije, a njihova "13" Malwina Spek, čudo od igračice.

I kadetkinje Debrecena su oduševile, bez poraza u 6 utakmica su osvojile Makarsku, imaju najbolju igračicu.. Hypo je slavio kod mlađih kadetkinja, bio je blizu sveukupne pobjede. Simpatični su bili kadeti Tuzle, srčani do kraja, veliko je njihovo veselje bilo nakon ulaska u finale. Kod najmlađih su najbolji bili polaznici ljubuške akademije rukometa.

Sveukupno, bilo je to pet lijepih i zanimljivih makarskih dana rukometa. Organizator ŽRK Hoteli Makarska se svojski trudio, pogreške kojih je bilo sigurno će nastojat ispraviti do sljedeće godine kada turnir u Makarskoj piše svojih 15 godina postojanja.

Makarsko sunce za RK Hrvatski dragovoljac

Konačan plasman, muški

1994/95:

1.Hrvatski dragovoljac,
2. Tuzla,
3. Kingtrade
(najigrač Šime Šolić, Hrvatski dragovoljac, najbolji vratar Ivan Šimić, Hrvatski dragovoljac, najbolji strijelac Amar Husejnović, Tuzla);

1996/97:

1. Izviđač,
2. Elektromos,
3 Hrvatski dragovoljac
(Benjamin Vizi, Elektromos, Matej Tomić Izviđač, Rino Bekavac Kingtrade);

1988/99:

1. Gračine
2. Hrvatski dragovoljac,
3. Izviđač
(Ivan Miličević, Gračine, Ivan Ereš, Izviđač, Veselko Grbavac, Gračine.)
 
Makarsko sunce za RK Hrvatski dragovoljac


Konačni plasman, žene

1992/93:

1. Ruch Chorzow,
2. Kaštela,
3. Split
(najigračica Martina Chmiel, Ruch, najbolja vratarka Mateja Lonac, Split, najbolji strijelac Mia Frleta, Split)


1994/95:

1. Debreceni,
2.Olimpija,
3. Hoteli Makarska
(Nikoletta Marincsak, Debreceni, Maja Marković, Olimpija, Milka Divić, Hoteli Makarska)

1996/97:

1. Hypo NO,
2. Orkan,
3. Split 2010
(Patricia Kovacs, Hypo NO, Lucija Mijoč, Split 2010, Lucija Ercegović, Orkan)

1998/99:

1. Hypo NO,
2. Hoteli Makarska,
3. Jerkovac
(Maja Kovačević, Hoteli Makarska), Stefanie Hirseh, Hypo NO, Ivana Borovac, Jerkovac),

Povezani članci

Who's Online

We have 272 guests and no members online