Dječaci RK Hrvatski Dragovoljac prvi na turniru u Makarskoj

Najmasovnija makarska sportska manifestacija, koja je odavno prešla granice Lijepe naše, uspješno je stigla do kraja svojeg 21. izdanja. Sve utakmice ovogodišnjeg Međunarodnog rukometnog  turnira "Makarska” odigrale su se u gradskoj dvorani i na otvorenom poligonu Gradskog sportskog centra. U subotu su se igrale završnice turnira po kategorijama. Dječaci RK Hrvatskog Dragovoljca iz Dugog Rata, generacija 2006. otišla je do samog kraja u svojoj generaciji i kući se u subotu navečer "Duće Toursom" vraća pjevajući i s najsjajnijim medaljama i peharom. Čestitke mladim nadama kluba i treneru Stjepku Čuliću..Ljep pozdrav i tajniku i upravi kluba.

MEĐUNARODNI TURNIR MAKARSKA

Izvor: Slobodna Dalmacija

U organizaciji Ženskog rukometnog kluba “Hoteli Makarska" , doigrava se i ovogodišnji Međunarodni turnir "Makarska”, zbog kojega u gradu pod Biokovom do kraja lipnja boravi 1500 mladih rukometaša i rukometašica.

Na ukupno pet terena odigralo se 330 utakmica, a gosti su došli iz devet zemalja: Norveške, Mađarske, Litve, Poljske, Švedske, Austrije, Slovenije Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Na turniru sudjeluju ukupno 52 kluba s 97 selekcija, uzrasta od 12 do 18 godina.

Turnir u Makarskoj jedinstvena je sportsko-turistička manifestacija koja je u svojih 20 godina, privukla pozornost 20 tisuća rukometaša i rukometašica.  Nastup čak 2100 igrača koji je zabilježen 2016. godine ostat će upamćen kao teško dostižan rekord zbog ograničene sportske infrastrukture i smještajnih kapaciteta. Generalni pokrovitelji rukometnog turnira su Grad Makarska i Turistička zajednica grada, a dio pokroviteljstva preuzeo je i županijski Rukometni savez.

Ukupno će se podijeliti 24 pehara medalje, a Makarsko sunce, trofej visok 75 centimetara, zaslužiti će klub koji ostvari najbolje rezultate, svojim ponašanjem na terenu, ali i onaj koji izvan njega zaradi dodatne bodove.

Povezani članci

Who's Online

We have 242 guests and no members online