Ajmo! (Jednom ćemo se morati početi mijenjati)

"Što mali čovjek iz uspjeha naših nogometaša na SP-u može naučiti? Makni se iz sredine koja te koči na svakom koraku, vrijedno i marljivo radi na svom životnom snu tamo gdje ti se pruži prilika i voli domovinu srcem, poštenjem, poniznošću, lijepim ponašanjem,..  Izbori i život u RH nam pokazuju da smo kao narod nedorasli ovim stvarima i zato nam i je ovako. Nažalost."

FB Theenddk

"Jednom ćemo se morati početi mijenjati. I sebe i nogomet i društvo. Jednom ćemo morati shvatiti da ovako isključivi, podijeljeni i posvađani nećemo daleko. I nećemo dugo. Bolju priliku za novi početak od finala Svjetskog nogometnog prvenstva vjerojatno nećemo imati."

Bernard Jurišić, Telesport

"Stvari, naravno, nisu tako jednostavne. Onima u neobuzdanom slavlju je suvišno objašnjavati da Hrvatsku na SP predstavlja i Damir Vrbanović (tri godine nepravomoćno) i da sjajne partije jednog od najboljih igrača turnira Luke Modrića i sigurnost Dejana Lovrena ne mogu promijeniti činjenicu da su, kako je sud nepravomoćno presudio, asistirali u nezakonitom otuđenju milijuna eura, a onda, kako tvrdi optužnica, odnosno sumnja istraga, operetno loše lagali na sudu – jedan pozivajući se na gubitak memorije, drugi diktirajući napamet naučene obrane koje mu je pripremila Pedrova, pardon, Mamićeva obrana.
Suvišno je objašnjavati da je baš situacija u kojoj je domaći nogomet zamrznut u kolu korupcije, kriminala i očajno pristranog pravosuđa paradigmatska za situaciju u cijeloj zemlji. Finale je u nedjelju, pustite nas da sanjamo.."


Jasmin Klarić, Telegram.hr
 

vrsaljko

"Sve ono lijepo što je po ulicama i trgovima eruptiralo u hrvatskim bojama bit će samo ludom radovanje ako i dalje kao društvo nastavimo zabijati glavu u pijesak.
Svi problemi koje je hrvatski nogomet imao prije mjesec dana postoje i danas i stajat će tu bez obzira s kakvom će se medaljom Dalićeva momčad vratiti iz Rusije. Sve što su hrvatski nogometaši napravili u Rusiji dogodilo se usprkos vladarima hrvatskog nogometa, a ne zbog njih. Sve što su napravili dogodilo se usprkos političarima i ‘uglednicima’ koji se danas kite njihovim perjem i pompozno navlače njihove dresove.
Jednom ćemo se morati početi mijenjati. I sebe i nogomet i društvo. Jednom ćemo morati shvatiti da ovako isključivi, podijeljeni i posvađani nećemo daleko. I nećemo dugo. Bolju priliku za novi početak od finala Svjetskog nogometnog prvenstva vjerojatno nećemo imati."


Bernard Jurišić, Telesport


Perišić, Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 178 guests and one member online

  • admin