Prvaci s asfalta

kraljevi asfalta, RK Hrvatski dragovoljac Dugi Rat
Dugi Rat je malo misto, ali je u zadnje vrime sportski nabubrija. Rukometaši Hrvatskog dragovoljca su za bod pobigli Kamićku i vratili se u roku odma u drugu ligu. Kraljevi asfalta! Cilu su sezonu igrali ka gosti jer nemaju svoju dvoranu ...

KRALJEVI STRELJANE

Prvaci s asfalta

Piše: Marko Bilić / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Dugi Rat je malo misto, ali je u zadnje vri me sportski nabubrija. Vrhunskim nastupom u Roland Garrosu Petra Martić je osvojila naslovnice i ušla u svjetski vrh, ona je doduše iz susidnih Duća ali joj je mater Sandra igrala rukomet za Dugi Rat, a rukometaši Hrvatskog dragovoljca su za bod pobigli Kamićku i vratili se u roku odma u drugu ligu. Iako su čilu sezonu igrali ka gosti jer nemaju svoju dvoranu.

RKHD u Slobodnoj

0 Petri smo već napisali sve živo, pa bi bija red spomeniti rukometaše. Mene je to dopalo iako nikad nišan igra za taj klub. Ali jesan protiv njega. Najprije su se zvali Partizan (DR), u to vrime smo bili imenjaci jer smo mi bili Partizan (KS), onda su prnminili ime u Orkan, i sad su Hrvatski dragovoljac.

I nismo nikad volili igrat kod njih u Dugome Ratu. Jer nisu imali dvoranu, pa se igralo vanka na betonu, gori u brdu kraj nogometnog igrališta, po buri i kiši...


Svi su dobili dvoranu, samo Dugoraćani još nisu

Mi smo u međuvremenu dobili dvoranu, svi su dobili dvoranu, a oni još nisu. Ali se ne daju. I ne da se ne daju nego su sad treći-ćetvrti dalmatinski klub po snazi, odma iza prvoligaša Splita i Kaštili!

Danas se lige zovu tako da se teško snać koja je koja, druga je prva jer ima i Premijer liga, treća je druga... Ja se držin onoga od prije pa su za mene ostale prva, druga i treća.

Tako ćete lakše razumit da su naši Dugoračani lani iz druge ispali u treću, a ove se godine ka prvaci odma vratili u drugu.

- Nismo se nadali tome u početku, prije prvenstva napustija nas je Ante Plazibat, otiša je u prvoligaški Sinj, ostali smo bez trenera. Kako san ja vojnik kluba preuzeja san momčad iako nisan nešto bija od volje. Imali smo dobar štimung u ekipi, uzeli smo to prvo misto i sad... - tu je trener Boško Nazor malo zasta.


Šta sad, Boško?

- Sad bi se najradije maka i posvetija mladin uzrastima. Ali. opet, tvrdoglav san, tija bi dokazat svima da možemo ostat u ligi i bez pojačanja i bez dvorane i love, jer imamo kvalitetu i dišemo skupa ja i ekipa.

Ostali ste, deboto, zadnji klub bez dvorane. Nikako da kamen dogurate do vrha brda.

na asfaltu streljane

- A šta da van kažen!? Treniramo na otvorenome, kad je kiša ili snig, ka šta je bija ovu zimu deset dana, samo trčemo i radimo bez baluna. Igramo ka domaćini u Splitu. Mi smo van prvaci s asfalta!


S Gripa u - Omiš

Sićan se ja kiše i bure u Dugon Ratu, ne moš virovat da je sve ostalo isto, da se ništa nije prominilo. Vrime je stalo. Oće li više ta dvorana, kolike su šanse, planira li se?

Išli smo pitat Joška Čizmića, dopredsjednika, čovika za sve u klubu. Pitali smo ga ima li misto u planu kakvu dvoranicu, a on nas je bacija na pod ovon izjavon:

- Sportska dvorana u Dugome Ratu gradi se od 1972. godine, molim lijepo!

Brat bratu, 40 godina! Mora da će bit puno lipa, prilipa, kad se toliko picani. A, šjor Joško, di je zapelo?

- Od tada je napravljeno desetak projekata, ali nikada nije bilo prave volje i želje da se oni i realiziraju. Jer da je bilo onda bi barem imali školsku dvoranu, sramota je da ni naša dica u školi nemaju dvoranu! Svaka vlast je imala svoj projekt, ali čim bi došla na vlast dalj e od toga se nije micala.

Osin projekata bilo je i lokacija ali, kaže šjor Joško, sve su bile neozbiljne ("ne može pomoćno nogometno igralište bit lokacija za dvoranu, a nije ni fer prema nogometašima"). Tako da Dugoraćani više ne viruju u svoju dvoranu.

RKHD u Slobodnoj

- Okrećemo se prema Omišu! Tamo su počeli gradit novu dvoranu, tamo se vidimo već sljedeću sezonu. Kupovali smo termine na Gripama, kupovat ćemo i u Omišu. Bliže nam je, tamo imamo i svoju školu rukometa.

A s dvoranom će i ova priča o rukometašima iz Dugoga Rata postat - baš ozbiljna.


Oni su najbolji

A. Bušić, M. Glavaš, M. Đonlić, M. Radalj (vratari), M. Pivac Bibo, M.Perić. J.Klarić, S. Bajkuša, Ml. Jakeljić, I. Kaša (krila), M.Stipičić. M. Galiot, J. Kamber, I. Pleić, M. Plazibat, D. Banović, A. Gale, L.H. Perić, D. Suša (vanjski), F. Pleić, M.Vuković, A. Jakelić-Tule (pivoti)

Trener: Boško Nazor.

Povezani članci

Who's Online

We have 212 guests and no members online