Mali poduzetnici dobili 50 milijuna kuna kredita

Mala brodogradnjaPremda je vrijeme krize, u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokušavaju doskočiti recesiji, pa su tako lani malim poduzetnicima odobrili 29 kredita ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna uz kamatu od dva posto. Sve je više korisnika kredita iz dijela proizvodnje brodova za nautički turizam, što bi i trebala biti perspektiva ove županije ...

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Upravni odjel za gospodarstvo, razvitak i europske integracije pruža informacije te savjete poduzetnicima za potpore i pomoći u Projektima HBOR-a, kao i drugih ministarstava, te u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta priprema novi program kreditiranja malog i srednjeg poduzetništva.

soparnikDa su poduzetnici prepoznali pomoć Županije kroz ove kredite pokazuje i brojka od čak 93 kredita tijekom protekle tri godine u kojima je odobreno 182,2 milijun kuna.

Lani su kreditirani i vinari, građevinari, prozvođači namještaja, metalnih proizvoda, a najviše interesa bilo je od proizvođača prehrambenih proizvoda, posebno proizvodnju kruha i autohtonih dalmatinskih proizvoda - kaže Ivan Udovičić, pročelnik odjela.

Povezani članci

Who's Online

We have 208 guests and no members online