Vrijeme je, okrenite se digitalnom turizmu

Internet je već sad glavni izvor informiranja za 27 posto turista koji posjećuju obalne županije, te sve više turista rezervira smještaj preko interneta, dok je za pružatelje usluga u turizmu, e-marketing značajno jeftiniji u odnosu na konvencionalnu promidžbu. Kako svoj posao uspješno promovirati i voditi i na digitalnim platformama te tako biti blizu svakome starome i novome gostu, bila je jedna od glavnih tema dvodnevne konferencija o digitalnom turizmu “Zadar DigIT - marketing, mediji i tehnologija u turizmu”. Cilj je da se razni profili turističkih djelatnika i poduzetnika pripreme za novo doba - digitalni turizam i to svi djelatnici u turizmu: vlasnici turističkih agencija, veliki i mali hotelijeri, članovi turističkih zajednica i ugostitelji ...

PRIPREME ZA DANAŠNJE DOBA

Poruke s dvodnevne konferencije održane u Zadru pod nazivom "Zadar DigIT"

Vrijeme je, okrenite se digitalnom turizmu

Piše: M. Kalajžić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Rezultati promocijskih aktivnosti preko interneta mogu se precizno pratiti. Točno se zna koliko je ljudi vidjelo vašu stranicu, koliko ih je “skinulo” brošure ili rezerviralo smještaj - rekao je dr. sc. Damir Krešić, znanstveni suradnik u Institutu za turizam, koji je govorio o prednostima e-marketinga u turizmu, u odnosu na tradicionalno poimanje marketinga.

Prednosti e-marketinga

Nebojša Grbačič, free-lance komunikacijski stručnjak, na primjerima iz prakse, ali i bogatog vlastitog iskustva, objasnio je kako društvene mreže, Instagram i Twitter mogu pomoći u bavljenju turizmom.Nela Fegić iz agencije Neuralab govorila je o važnosti content marketinga, a u sklopu tog predavanja vlasnica Studija Kairos, prvog zagrebačkog bed&breakfast hostela.

Danijela Čavlović, prezentirala je svoj case study kao odličan primjer zastoje za turističko poslovanje važno i presudno imati dobro razrađenu digitalnu strategiju.

Elizabet Roža iz Valamara održala je prezentaciju o najboljim praksama u društvenim medijima iz perspektive hotelskih lanaca.

Damir Plejić je govorio o optimizaciji konverzije u turizmu te unaprjeđenju on-line prodaje na primjerima stranica nekih od vodećih hrvatskih hotelijera.

Radionicu za polaznike konferencije održala je Josipa Račić iz iStudija, pod naslovom “Everyone loves winning - Od fana do gosta u nekoliko natječaja".


Digitalne i IT inovacije

Na panel-raspravi održanoj na temu digitalne i IT inovacije u turizmu sudjelovali su Andrija Frinčić iz Implementacije Snova, Tomislav Grubišić, suosnivač iStudija, i Ante Bakić, uz moderiranje Ide Pandur.

Naglasili su važnost razvitka inovacija za što uspješnije poslovanje kao i potrebu za što personaliziranijim pristupom svakom gostu, uz ključan aspekt transparentnosti uloženog budžeta.

Povezani članci

Who's Online

We have 220 guests and no members online