Mreža antičkih cesta u Dalmatinskoj zagori novi sadržaj za turiste

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella najavio je realizaciju projekta Antičke ceste koji bi kao dodatna ponuda u vidu kulturnog turizma oživio Dalmatinsku zagoru. - Imamo mrežu antičkih cesta u Dalmatinskoj zagori, predjelu koji nije ni dovoljno eksponiran ni do kraja otkriven. Ponudit ćemo je kao novi sadržaj turistima sa svim popratnim aktivnostima, kao što je rafting, kanuing i slične aktivnosti - kazao je Stella dodajući da će turisti moći uživati i u dodatnoj gastronomskoj ponudi ...

JOŠKO STELLA

Piše: Živana Šušak Živković / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Najinteresantnije je možda u ovoj priči, naveo je, što se ovim projektom povezuje Split preko Dioklecijanove palače i Salona koja je ishodište svih tih cesta sa Dalmatinskom zagorom.

joško stella

Ujedno je i pozvao sve turističke agencije da se uključe u promociju ovog projekta i da zajedno naprave destinacijski menadžement na području Dalmatinske zagore.

Sve ceste na sedam predviđenih lokacija bit će objavljene u brošuri, a polazna točka bit će stara Salona u Solinu. Time će se dodatno oživjeti i turistički biser Salona.

antika

Povezani članci

Who's Online

We have 491 guests and one member online

  • admin