Turizam: Iz Splita i Dubrovnika izravno za Skandinaviju

zrakoplovHrvatska odredišta na Jadranu ove će turističke sezone biti bolje povezana izravnim letovima s nordijskim zemljama. Kopenhagen, Oslo i Helsinki bit će u sezoni povezani redovnim linijama sa Splitom i Dubrovnikom. Norveška niskobudžetna kompanija Norwegian Air i danski Cimber Air preuzeli su dogovorene letove propalog islandskog avioprijevoznika Sterling iz danske prijestolnice za Hrvatsku. Croatia Airlines od 12. lipnja prvi put uvodi izravne tjedne letove iz švedskog Göteborga za Split i Dubrovnik te u sezoni dodatno pojačava liniju Kopenhagen-Zagreb ...

TURIZAM

Sve bolja povezanost sa sjevernom Europom

Izvor: HINA

Hrvatska odredišta na Jadranu ove će turističke sezone biti bolje povezana izravnim letovima s nordijskim zemljama, potvrdili su turoperatori i agencije na najvećem danskom turističkom sajmu FERIE 2009. Sajam je održan od 23. do 25. siječnja u Bella centru u Kopenhagenu, uz sudjelovanje 758 izlagača iz pedeset zemalja.

Norwegian Air

Kopenhagen, Oslo i Helsinki bit će u sezoni povezani redovnim linijama sa Splitom i Dubrovnikom. Norveška niskobudžetna kompanija Norwegian Air i danski Cimber Air preuzeli su dogovorene letove propalog islandskog avioprijevoznika Sterling iz danske prijestolnice za Hrvatsku.

Croatia Airlines od 12. lipnja prvi put uvodi izravne tjedne letove iz švedskog Göteborga za Split i Dubrovnik te u sezoni dodatno pojačava liniju Kopenhagen-Zagreb, potvrdio je Tonko Rilović, direktor tržišta Zapadne Europe i Skandinavije u Croatia Airlinesu.

Pojedini danski turoperatori ukazuju na solidni buking za hrvatska ljetovališta, dok se neki žale da prodaja i rezervacije stagniraju, ističe Dario Matošević, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu.

Na hrvatskom promidžbenom štandu svoju su ponudu danskoj publici predstavile samo dvije hrvatske tvrtke, Croatia Airlines i Jadranka kampovi s Cresa i Lošinja.

Danci su se dosta interesirali za istarska odredišta, posebice Rovinj koji je od 17. do 21. lipnja domaćin sportskih igara europskih kompanija.

Povezani članci

Who's Online

We have 119 guests and no members online