Za razvoj pomorstva i turizma u županiji 7,8 milijuna kuna

sd zupanijaZa razvoj pomorstva i turizma u 2011. godini Splitsko-dalmatinska županija izdvojit će nešto manje od 7,8 milijuna kuna. Iduću turističku sezonu ta će županija temeljiti na sačuvanom mediteranskom nasljeđu, a promovirat će se kao "odredište za različit odmor s autohtonim proizvodima i očuvanom prirodom i morem". Za rad županijskog ureda Turističke zajednice iduće će se godine izdvojiti 510.000 kuna. Za provođenje Glavnog plana razvoja turizma, odnosno za njegovu primjenu u 'život', predviđeno je 150.000 kuna ...

ZUPANIJA

Iduću turističku sezonu Splitsko-dalmatinska županija temeljit će na sačuvanom mediteranskom nasljeđu, a promovirat će se kao "odredište za različit odmor s autohtonim proizvodima i očuvanom prirodom i morem"

Pise: I. Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Program revitalizacije etno-eko sela dobit će 720.000 kuna. Njegov je osnovni cilj, uz poticanje na obnovu raseljenih i zapuštenih naselja, zaustaviti nekontroliranu rasprodaju ovih nekretnina strancima. Razvoj rekreativnih i drugih tematskih staza sufinancirat će se s 200.000 kuna, a razvoj selektivnih oblika turizma s 210.000.

Turističke manifestacije kojima se obogaćuje turistička sezona poduprijet će se s 540.000 kuna. No, glavnina novca, čak 3,7 milijuna kuna, utrošit će se na uređenje, gradnju i održavanje pomorskog dobra, a prema projektima lokalne samouprave.

Naime, prema iskazanim potrebama gradova i općina, tehničkoj dokumentaciji i sredstvima raspoloživim za tu namjenu financirat će se izrada idejne i izvedbene dokumentacije za sanaciju, dogradnju i gradnju pomorskog dobra, kao i održavanje, uređenje i gradnja pomorskog dobra.

Održavanje, projektiranje, gradnja i dogradnja pomorskog dobra , prema projektima županijske lučke uprave, sufinancirat će se s nešto više od 1,7 milijuna kuna.

Povezani članci

Who's Online

We have 452 guests and no members online