Prognoze: Očekuje se porast turističkog prometa do 3 posto u županiji

gostNa području Splitsko-dalmatinske županije ove se godine očekuje porast turističkog prometa za dva do tri posto u odnosu na prošlu godinu kada je u toj županiji bilo više od 11 milijuna noćenja uključujući i noćenja realizirana u nautičkim turizmom, kazao je danas na sjednici Turističke zajednice te županije njezin direktor Joško Stella. U vezi priprema i realizacije ove sezone naglasio je da je sezona dobro krenula, da su u porastu internet rezervacije, ali i da je na području županije negativno što nema novih investicija u hotelskom sektoru. Predsjednik Odbora za lokalnu samoupravu Splitsko-dalmatinske županije Boris Ćurković upozorio je na sjednici da je turizam u toj županiji usredotočen na otoke, a da je zapostavljena Dalmatinska zagora gdje, kako je kazao, nastupa 'bijela kuga' jer ljudi odlaze zbog ugrožene egzistencije ...

PRIPREMA SEZONE

Izvor: Slobodna Dalmacija

Iznoseći rezultate iz prošlogodišnje sezone, Stella je kazao da je Splitsko-dalmatinska županija u ukupnom hrvatskom turizmu lani ostvarila udjel od 16 posto, a u ukupnom nautičkom turizmu udjel od 33 posto.

Istaknuo je da je u toj županiji turistima na raspolaganju oko 120 tisuća kreveta u privatnom smještaju koji godišnje uprihode oko 720 miljuna eura, dodajući kako je u Hrvatskoj ukupno 550 tisuća kreveta u toj vrsti smještaja.

na plaži

Povezani članci

Who's Online

We have 120 guests and no members online