Hrvatska kao europsko lječilište

turistHrvatska posjeduje prvoklasne prirodne posebnosti, kojima bi od male zemlje za veliki ljetni odmor mogla prerasti u najatraktivniju europsku mrežu destinacija za liječenje i pomlađivanje. Velik broj građana treće životne dobi, koji su aktivni na turističkom tržištu, uglavnom su iznadprosječnih imovinskih i financijskih mogućnosti, s tim što većina takvih iz zemalja EU ima i znatno više redovne prihode od većine hrvatskih građana. Ekonomski stručnjak Guste Santini tu vidi mogućnost preporoda većine područja od posebne državne skrbi u zaleđu..., piše Ivo Jakovljević u svojoj kolumni na stranicama Novog Lista.

ZDRAVSTVENI TURIZAM

Hrvatska kao europsko lječilište

Piše: Ivo Jakovljević / Novi List
Izvor: Novi List

wellnessZbog razlika u razinama cijena između Njemačke, Italije, Austrije ili Švicarske, i Hrvatske, i zbog savršene dostupnosti budućih centara medicinskog turizma srednjoj Europi (mrežom auto-cesta i sve gušćim prometom plovila svih vrsta Jadranom), mnogima će biti jeftinije uživati 15 dana u hrvatskoj prirodnoj i kulturnoj baštini, i usput obaviti i neki od zahtjevnijih kirurških, oftalmoloških ili stomatoloških zahvata, nego se samo liječiti na matičnim adresama u Milanu, Beču, Cirihu ili Berlinu.

Već tri-četiri godine – svaki od tog dvojca neovisno jedan od drugog – ekonomist, dr. Guste Santini, i liječnik, dr. Miljenko Bura, promoviraju i razrađuju ideju o velikom skoku u turističkoj ponudi u Hrvatskoj na račun medicinskog turizma i njemu kompatibilnog turizma za goste iz treće, zlatne dobi.

Povezani članci

Who's Online

We have 162 guests and no members online