Joško Stella o turističkoj sezoni u doba koronavirusa

Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella bio je gost Novog dana na N1. Govorio je o situaciji u turizmu koji je pogođen epidemijom koronavirusa, kao i hoće li doći do eventualnog snižavanja cijena za domaće turiste na Jadranu. Stella je kazao kako je udarac do sada velik, ali ne toliko s obzirom na to da se radi o samoj predsezoni.  - Onaj pravi udarac tek slijedi - smatra Stella. Ističe kako očekuju da bi se u kolovozu mogao dogoditi neki veći priljev turista. 
- Naravno, moguće je i da ne bude turističke sezone. Naša Vlada i naš Stožer su napravili maksimalno da zaustavimo širenje ovog virusa. Molim sve da ostanu doma i da se drže mjera i u toj situaciji će naš turizam imati prednost pred drugima - rekao je popularni omišanin. Odgovorio je i na pitanje kako će izgledati turistička sezona u doba koronavirusa.
- Tu se doista treba konzultirati s epidemiolozima koji trebaju definirati pravila igre odnosno kako će se ponašati hotelijeri, ugostitelji... Imamo 600 do 700 tisuća kreveta u privatnom smještaju, a gotovo 200 tisuća od toga u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji ne trebaju preveliku pripremu. Mislim da ćemo biti spremni u trenutku otvaranja. Znat će se to dosta prije i bit će vrijeme za pripremu - kazao je Stella.

Izvor: N1 TV, Dalmatinski portal

Povezani članci

Who's Online

We have 335 guests and no members online