Sezonski radnici: Bez slobodnog dana, po 14 sati rada i plaća od 4.000 kuna

Gordana BernhardHrvatska turistička priča ima i svoje naličje. "Želim upozoriti sve one koji idu raditi na more da jako paze gdje će se zaposliti. Neka provjere i raspitaju se o poslodavcu prije nego potpišu bilo kakav ugovor. Duboko sam razočarana, kao i dobar dio 'slavonskog bijelog roblja' koje za sitan novac osigurava dobar standard iznajmljivačima apartmana i vlasnicima restorana koji od njihovog truda i muke lagodno žive ostatak godine", žali se jedna Slavonka opisujući svoj sezonski posao na Mljetu, piše portal Glas Slavonije ...


ELITNI TURIZAM I SLAVONSKO BIJELO ROBLJE

 

Sezonski radnici: Bez slobodnog dana, po 14 sati rada i plaća od 4.000 kuna

Izvor: Glas Slavonije, Danas.hr

Gordana Bernhard je dnevno radila kao spremačica apartmana i pomoćna kuharica u vili na Mljetu od 13 do 14 sati bez ijednog slobodnog dana. Za mjesec dana rada odradila oko 430 sati i to sve za 4.000 kuna prema već ustaljenom modelu naših poduzetnika - minimalac na tekući, a ostatak na ruke.

vila na jadranuGordana dodaje da su na spremanju i čišćenju 11 apartmana te u kuhinji, “vešeraju”, trgovini i restoranu bile zaposlene samo tri osobe.

Vlasnik vile na Mljetu u kojoj je sezonski Gordana radila kaže da je sve svoje obveze prema bivšoj djelatnici izmirio, a da će Gordanu tužiti. Cijeli sedmi mjesec praktički nije bilo posla. Kada su gosti početkom kolovoza počeli stizati u većem broju i počelo se normalno raditi, Gordana se počela žaliti da je preopterećena i 9. kolovoza je dala otkaz ostavivši ga tako u jeku sezone bez radnika, kaže.

"Pošteno sam joj platio cijeli srpanj, kaže, a platit ću, kako je dogovoreno, i preostalih jedanaest dana iz lipnja i kolovoza, ali ću je i tužiti zato što nije odradila otkazni rok".

PROČITAJ VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 191 guests and no members online