Veći prihodi od smještajnih kapaciteta

smještajSmještajna industrija Hrvatske, hoteli, turistička neselja i kampovi, prošle su godine ostvarili znatan oporavak s porastom prihoda po smještajnoj jedinici za više od 8% u odnosu na 2010. Ove će ove godine industrija morati uložiti veliki napor da ostvari prošlogodišnje rezultate, ocjena je senior partnerice u savjetodavnoj kući za hotelsku i turističku industriju Horwath HTL Zagreb Sanje Čizmar ...

TURIZAM

Veći prihodi od smještajnih kapaciteta

Piše: I.M. / HRT
Izvor: HRT

Do pokazatelja prošlogodišnjih poslovnih rezultata hrvatske smještajne industrije u Horwath HTL Zagreb su došli temeljem svog najnovijeg istraživanja Mjesečni benchmark hrvatske smještajne industrije. Istraživanjem je obuhvaćen reprezentativan uzorak od 40% ukupnih smještajnih kapaciteta hotela, turističkih naselja i kampova.

Po njihovim podacima, u hotelima, turističkim naseljima/apartmanima i kampovima u Hrvatskoj je ukupno nešto malo više od 350,5 tisuća kreveta i kamp parcela, što znači da je istraživanjem obuhvaćeno njih oko 139 tisuća.

Procjenjuje se da će se u ovoj godini lanjski rezultati u smještajnoj industriji moći ponoviti jedino uz sinkroniziranu i sada već brzu (s obzirom na raniji Uskrs ove godine) akciju cijelog sektora, posebno hotelijera, uz dodatne marketinške aktivnosti te dobro smišljene potpore javnog sektora.

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online