Zbog ljubavi - u zatvor! Kakva je to reklama za hrvatski turizam?!

plaža u sutonApsolutno se protivimo usvajanju izmjena Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ridikulozno je da se seks na javnom mjestu kažnjava kaznom od 3 do 5 tisuća kuna ili zatvorskom kaznom od 30 dana zatvora. Pomisao da netko zbog vođenja ljubavi završi u zatvoru ne bi smjela stanovati u Hrvatskoj u 21. stoljeću. Što ćemo sa Zrćem i ostalim mjestima na koja turisti ne dolaze samo zbog toplog mora i ljepih plaža? Smatramo da bi se protiv ovakvog zakona trebao oglasiti i ministar turizma, piše u priopćenju stranke Zelene stranke ...

NE! PRIJEDLOGU NOVOG ZAKONA O PREKRŠAJIMA JAVNOG REDA I MIRA

Zbog ljubavi - u zatvor! Kakva je to reklama za hrvatski turizam?!

Izvor: Zelena stranka

Ridikulozno je da se seks na javnom mjestu kažnjava kaznom od 3 do 5 tisuća kuna ili zatvorskom kaznom od 30 dana zatvora. Hrvatska ne smije biti mjesto na kojem će Ostojićevi policajci zaskakati ljubavne parove po šumama i gorama te im naplaćivati drakonske kazne i trpati ih u zatvore.

Smatramo da je i sadašnji zakon davao dovoljno ovlasti čuvarima javnog reda i mira da mogu reagirati u slučajevima koji se žele regulirati novim zakonom.

plaža u suton

Predlagatelji zakona očito zaboravljaju da nemaju svi u Hrvatskoj plaće od 15 ili 20 tisuća kuna kako bi mogli plaćati ovakve kazne, a pomisao da netko zbog vođenja ljubavi završi u zatvoru ne bi smjela stanovati u Hrvatskoj u 21. stoljeću.

Pitamo se i kakva je to reklama za hrvatski turizam koji je glavna hrvatska ekonomska grana i hoćemo li puniti zatvore turistima koji su se odlučili malo 'opustiti' u prirodnim ljepotama Lijepe naše?

Što ćemo sa Zrćem i ostalim mjestima na koja turisti ne dolaze samo zbog toplog mora i ljepih plaža? Smatramo da bi se protiv ovakvog zakona trebao oglasiti i ministar turizma.

ljubav u moru

Čudi nas i da Ranko Ostojić, koji se svojevremeno predstavljao kao veliko borac za prava seksualnih manjina, predlaže jedan ovakav zakon koji bi rigidno trebao kažnjavati seks u prirodi, te se pitamo hoće li se hapsiti i sudionici nekog od slijedećih gay parada zbog javnog iskazivanja nečega što se može podvesti pod seksualni čin.

Može se reći da je sreća je da se Adam i Eva u svom iskonskom obliku nisu zatekli u Hrvatskoj, jer im vjerojatno Ranko Ostojić ne bi oprostio prvi grijeh...

Adam i Eva

Povezani članci

Who's Online

We have 133 guests and no members online