Općina poziva mještane za sugestije i prijedloge na planiranu izgradnju obalne šetnice

Ipak se može (g)raditi i drukčije, pametnije, uključujući uz struku i mišljenja i prijedloge zainteresirane javnosti. Općina Dugi Rat poziva mještane za sugestije i prijedloge na planiranu izgradnju obalne šetnice, stoji u objavi na internet stranicama općine, koju prenosimo ispod.

U tijeku je izrada projektnog zadatka za izradu projektne dokumentacije "Izgradnje i uređenja obalne šetnice u Dućama“, i "Izgradnje i uređenja obalne šetnice na ostalom području općine Dugi Rat" (Dugi Rat, Orij, Mali Rat, Sumpetar, Suhi Potok, Krilo, Bajnice).
Projekt će obuhvatiti, rekonstrukciju postojeće nedavno izgrađene pješačke staze na plažama od kampa Galeb do turist biroa Duće te izgradnju nove šetnice na preostalom obalnom dijelu Duća i ostalom području općine Dugi Rat.
Planiramo na cijeloj trasi šetnice označiti dio za biciklističku stazu, zatim postaviti nove instalacije (vodoopskrbe tuševa, javne rasvjete, oborinske odvodnje, na pojedinim mjestima i sustava odvodnje otpadnih fekalnih voda iz objekata i kampova, i sl.), izmjestiti tuševe na pogodnije pozicije, itd.
Poučeni negativnom reakcijom dijela stanovnika tijekom izgradnje pješačke staze od kampa Galeb do turist biroa Duće, molimo da vaše sugestije i prijedloge na planiranu izgradnju obalne šetnice, kako u Dućama tako i na preostalom dijelu dostavite na e-mail: prituzbe @ dugirat.hr da o istima raspravimo i kvalitetne prijedloge uvrstimo u projektni zadatak, navodi se u objavi.

Izvor: Općina Dugi Rat
Foto: Iz arhive DugiRat.com

šetnica

Povezani članci

Who's Online

We have 179 guests and no members online