Marijana Puljak: Imaju li oni koji žele zabraniti pobačaj kćeri koje će otići u zemlje gdje je dopušten?

Zastupnica Centra u Hrvatskom saboru Marijana Puljak i predsjednica Svjetskog saveza mladih Ivana Grahovac u Studiju 4 HTV-a prokomentirale su aktualne prijepore izazvane izvješćem europarlamentarca Freda Matića o temetici pobačaja nakon kojega bi u Europskom parlamentu trebala biti donesena i rezolucija.
Marijana Puljak rekla je kako misli da nije trebalo podići toliku 'buru' u Hrvatskom saboru. Ona smatra kako jedan broj zastupnika nije dobro informiran o sadržaju Matićeva izvješća, a da jedan broj zastupnika koristi priliku da o tome govori sa svojih svjetonazorskih pozicija.
Puljak je predočila podatke o tome kako se ogroman broj ginekologa u Hrvatskoj u pitanju pobačaja poziva na priziv savjesti. Navela je kako je potrebno osigurati dovoljan broj liječnika u bolnicama koji nemaju priziv savjesti.
- Nitko ne oduzima pravo na priziv savjesti, upravo se preporučuje državama da zakonodavac osigura zdravstvenu uslugu pobačaja, a posebno se naglašava da treba voditi računa o geografskoj rasprostranjenosti te usluge - rekla je Puljak, te dodala - Odluka žene o pobačaju nije laka odluka i ja sam jučer u Saboru upitala sve one koji žele zabraniti pobačaj imaju li kćeri koje će u slučaju zabrane otići u zemlje gdje je to dopušteno, ali veliki broj žena u Hrvatskoj sebi to ne može priuštiti. Dakle, trebamo voditi računa o životu i zdravlju žena.

Izvor: HTV, Dalmatinski portal

Povezani članci

Who's Online

We have 513 guests and no members online